måndag 25 oktober 2010

Kyrkoval på nytt

Inte det vanliga där alla medlemmar i svenska kyrkan har rösträtt. Utan det är kyrkofullmäktige som väljer ett nytt kyrkoråd i samfälligheten som ersätter kyrkonämnden som upplöses i samband med att 5 församlingar blir en församling Västra Marks församling. Valet äger rum den 8 november

I nuvarande kyrkonämnd som består av 10 ledamöter och lika många ersättare är 9 ledamöter ordinarie ledamöter av kyrkofullmäktige 1 ledamot är inte ledamot av fullmäktige, som består av 17 ledamöter och lika många ersättare.
Av ersättarna i kyrkonämnden är 2 ordinarie, 5 ersättare och 3 är inte ledamöter i kyrkofullmäktige
11 ledamöter ordinarie av 17 totalt egen majoritet i fullmäktige lägg därtill 5 ersättare demokrati?

Knappast och detta ifrågasattes men detta tyckte inte valberedning och fullmäktige i valet av ledamöter när detta utsåg/valdes för ett år sedan.

Så frågan är vad kommer valberedningen nu att föreslå till kyrkofullmäktige?

Kyrkofullmäktige förstod att så här kan det inte vara så antalet ledamöter i kyrkorådet skall bestå av 6 ordinarie och lika många ersättare. Med spänning väntas förslag dyka upp och vilka som känner sig kallade att verka i en församling inte i en av 5 som tidigare.
Kommer revir tänkandet att ta över och kommer falanger att andas morgonluft, frågor som finns under ytan kanske behöver synas innan efteråt kanske försent 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar