tisdag 1 mars 2011

Elupproret protest eller revolution

Elupproret en typisk svensk proteströrelse "likt musen som rött" och knappast en revolution. De flesta elkonsumenter sitter fortvarande vid köksbordet och “knyter näven i byxlumman” att slå den i bordet gör bara ont och det hjälper inte då elkonsumenterna är bakbundna.


I andra länder går folket ut på gatorna och protestera mot korrupta politiker och myndigheter som sitter vid samma bord och håvar in pengar i sina egna och varandras plånböcker. Under tiden blir hållen i el hushållen plånböcker större och större och nu reagera t.o.m. industrin att andra kan ruffa åt sig på deras bekostnad.

När äntligen mediorna fått upp ögonen ordentligt denna gång trodde väl flertalet att nu händer det väl något,men
Var finns Energiministern, Elmarknadsinspektionen, Svenska Kraftnät och elbolagen alla håller de sig undan nu likt strutsen sticker huvudet i sanden och hoppas elkonsumenter och industrin uppror skall tystna av sig själv.
Samtliga Energiministern, Elmarknadsinspektionen, Svenska Kraftnäts och elbolagen alla tjänar pengar på att hålla priset högt och i framtiden så också skall förbli högt. Dessutom det finns idag inga politiker överhuvudtaget som står på barrikaderna alla verkar ha övergivit elkonsumenterna istället. För dessa har stora intressen i att vi elkonsumenter betala energiskatt och moms och dess mer vi betalar dess mer i statskassan. Lägre elpriser skulle också minska incitamenten för att vi skulle spara på elen i samhället.

Så troligen blir väl även denna gång den svenska revolution inget av och snart så acceptera vi även detta var det lider ELLER?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar