söndag 3 april 2011

190 miljoner flödar i fritt fall i Vattenfall

Vattenfall läcker som ett såll 4 chefer för Vattenfall sitter och hinkar i sig våra pengar. Inte konstigt Vattenfall vill ha höga elpriser och räcker inte detta höjer de nätavgiften för att kunna betala sina pensionsavtal de sitter och dela ut till sina chefer.

Noterat senaste avslöjande har inträffat under denna sittande alliansregering som kritisera andra för att betala ut höga bonusar och givmilda avtal. Sitter inte de själva som ägare i statliga Vattenfall och blunda för detta. Först när eluppror börjat röra om i grytan vakna de och sparka en chef och tillsätter en utredning. Bättre sen än aldrig men dessa politiker som verkar ha så bristande kunskaper i att styra borde själva kanske avgå.

Tidigare regeringar är inte bättre “kålsupare” dom heller
Elva år som koncernchef för Vattenfall har gett Lars G Josefsson 88 miljoner kronor i lön. Till det kommer 61,7 miljoner kronor som avsatts till hans pension. Tillsammans med pensioner från tidigare arbetsgivare ger det 60-årige Josefsson 5,7 miljoner kronor om året fram till 65 års ålder, 2,9 miljoner kronor fram till 76 år och därefter trappas pensionen ner till 519  000 kronor om året vid 80 års ålder och framåt.

Det verkar som oavsett politisk färg verkar dess högre lön och högre position en person får i samhället olika positioner så klia de varandra på ryggen och se till att sko sig själva och varandra. Ibland tvingas de att göra ta ett steg bakåt när det börjar osa svavel, men när det lugnat ner sig blir det två hopp framåt.

Sen sitter låg och medelsvensson och svär och betala notan år ut och år in för de har inga vanliga maktmedel att förändra då de som kommer och går är samma skrot som sitter och styr då de upptäcker förmånerna de får och inte vi vara utan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar