tisdag 12 april 2011

De som jobbar ska veta att det lönar sig

"De som jobbar ska veta att det lönar sig"

Alla som stiger upp på morgon och går till ett jobb skall veta att det löna sig att jobba, så har det alltid varit. Men “fan” ta dig om du blir sjuk, för då skickar alliansregeringen ut Försäkringskassan och jaga dig och ifrågasätter både medborgaren och läkaren som sjukskrivit.

Alla som står utanför arbetsmarknaden av någon anledning skall vara glada att de som stiger upp och går till arbete betalar alla de andra som ligger hemma och sparka sig trötta och därför skall inte dessa få några skattesänkningar. De som står utanför skall veta att det är skillnad.

Det finns jobb för alla som vill och kan arbeta ändå står det ca 8 % arbetslösa och väntar på att finna ett jobb då kan det väl inte finnas jobb till alla som vill och kan arbeta.

Det påstås vara för lite skillnad mellan att jobba deltid än att vara arbetslös, då måste det vara för låga löner för deltidsarbete eller är socialbidragsnormerna för höga. Socialnormen för ensamstående är ca 2800 kr/mån.

Dess mer i plånboken dess bättre för samhället och för de som fått del av alla skattesänkningar kanske anställer någon av de som lyckats ta sig in på arbetsmarknaden när de behöver få städat eller putsa fönsterrutorna. Samtidigt så får dessa se hur dessa som stiger upp varje morgon är trötta efter jobbet bor.

Alliansen vill ge signalen att folk som går upp och går till jobbet på morgonen ska veta att i det här landet förs en politik där det lönar sig bättre att arbeta, men de som är tärande skall tacksamt buga och vara ödmjuka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar