fredag 8 februari 2013

Bandyfeber

Det är upplagt för en spännande bandykväll i kväll när matcherna Tjust Bandy–Malmbäck och Målilla–Åby/Tjureda spelas.

Tjust Bandy har fyra poäng ner till Målilla med bara tre omgångar kvar att avverka i division I Vinst mot Malmbäck samtidigt som Målilla tappar poäng mot Åby/Tjureda. Då säkrar Tjust Bandy seriesegern. Vilket skulle vara till fördel för Stjärnorna då nästa omgång möts Stjärnorna och Tjust.
Om Målilla skulle vinna också i afton är det målskillnaden till Tjust fördel har Tjust Bandy ett gigantiskt kliv mot allsvenskt avancemang om de gör sitt och bärgar två poäng mot Malmbäck.

Även Målilla kan i praktiken se sin kvalplats i hamn vid vinst 4 poäng ner till lagen under finns ett litet hot från Derby som har en match mindre spelad är skillnaden teoretiskt 3 poäng. Nu kan dock Stjärnorna sätta stopp för detta då de möts i morgon lördag.

Annars är det inget fel på självförtroendet i Målilla läser jag i NVT
”När Målilla..., när Målilla..., tar SM-guld..., tar SM-guld... när Målilla tar SM-guld, då vill jag vara med i klacken, när Målilla tar SM-guld”. En av hejarramsorna som pånyttfödda Happy Clappers sjunger.
Något SM-guld lär klubben aldrig ta, men klacken är i toppen när det gäller att lyfta sitt lag. Detta kommer vi i Stjärnorna också ihåg hur det var och Stars följde laget och sjöng även de.

Skulle det nu inte gå som alla tror och vi kanske i vid 21-tiden har ett helt annat scenario det återstår att se. Spännande skulle det bli om Malmbäck och Åby/Tjureda vinner istället.
Ni som känner att ni vill har fredagsmys med bandy följer matcherna via elitrapport




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar