fredag 15 februari 2013

Stjärnan - Tjust 5 – 5 (2-3)

Stjärnan - Tjust 5 – 5 (2-3)

Stjärnan möte Tjust på hemmaplan och på papperet i en tillsynes betydelselös match för Tjust Bandy som redan vunnit serien. Däremot för Stjärnorna en match som de behövde 2 poäng för att vara med i striden om en kvalplats.
Men skenet bedrar, det finns inga betydelselösa matcher. För det första är det ett derby och inget lag vill förlora en match. Sen vann Tjust hemma med uddamål där Stjärnorna tappade en 3 – 0 ledning. Sen finns det alltid när det gäller Stjärnans matcher rysskräcken och denna inget undantag. Samtliga motståndarna möt detta år snackar alltid om sin rysskräck och hur dessa skall tas ner.
– Det är ju alltid kul att vinna över ryssarna hävda de flesta, vi älskar våra ryssar och de tillsammans med de andra stjärnorna är vi ett stjärnlag.
De som följ med mediorna de senaste veckorna har väl inte undgått läsa om uppgjorda matcher inom flera idrotter, dock inte bandy. Fick nästan skrämselhicka då jag läser ca 15 min innan matchstart någon skrev följande 00:00 Skott på mål Tjust Bandy. Gick mina tankar till att matchen uppgjord i förväg och de skriver in en matchrapport alla redan.
Själv sitter jag Långtbortistan och följer matchen via Elitrapport och fritt tolka matchbilden

Första halvlek.
Tjust på hugget direkt i match inledningen och testa sitt skytte med ett skott på mål och skaffa sig en hörna dessutom lite senare innan Stjärnorna får sin första chans 07,39 med ett skott på mål som resultera i ett långt utkast då 07,39 blir det 0 – 1 Martin Lyngel.

Att matchbilden verkar tuff symboliseras efter 11,42 och matchen första utvisning drabbar Jimmie Pettersson Tjust. Skaffar ytor för Stjärnorna först en hörna 11,59 därefter skott på mål 12,21 biter de sig fast på Tjust planhalva.
Tid 12,57 1 – 1 Egor och passningen kom från Valery ett klassiskt ryssmål.

Därefter blev det att ta och ge från båda hållen. Stjärnan skapar en två hörnor 20,36 och 23,30 och skott på mål 23,59 fanns det ändock möjlighet att ta ledningen. Uppstår det luckor bakåt också skott på mål av Tjust 24,59 kontra Stjärnan med det samma 26,20.
I striden heta drabbas Egor av utvisning tid 28,26 detta utnyttjar Tjust tid 29,01 kan Martin sätta 1 - 2 och Tjust tar ledningen på nytt.
Stjärnorna deppa inte ihop utan biter ifrån sig och sätter press på Tjust 29,42 skott på mål. 31,43 hörna. 32,09 skott på mål är det ånyo hörna 33,26 för Stjärnorna. Skott på mål. Nytt skott 33,54 nu är det spel mot ett mål. 39,13 ånyo en hörna.
Tolkat efter rapporterna så har det varit dominans av Stjärnorna efter Tjust tog ledningen och det har skapats många chanser har dessa blivit samtliga resultatlösa.
Inträffa det som inte fick hända 1 – 3 tid 40,52 Anders Davisson pass Sebastian Hägerström.
Stjärnorna ger inte upp och att det är sväng i matchen bevisas då Oliver reducera till 2 – 3 pass Valery tid 44,20.

Andra halvlek
En tuff halvlek förväntas i en match där både derbystämma och prestigen finns mot ett kommande allsvenskt lag mot ett X allsvenskt lag och andra halvlek allt kan hända.
Matchen igång och det är Stjärnorna som skapar första möjligheten med ett skott på mål tid 48,21
Ställningskrig och ny utvisning denna gång Stjärnornas Peter Berglund tid 55,03. Verkar det ändå som

Stjärnorna idag spela bäst när de ligger i underläge och tilldöms en straff tid 59,17 och 59,59 verkställer vår straffexpert Cristian Åström 3 – 3 och det är kvitterat.
Att sitta långtbortistan och bara läsa och tolka denna match är nervkittlande för tillfället och förhoppningsvisst en månghövdad publik 385 st som gått in gratis denna afton fick se propagandabandy också.
Glädjen blir större också när Stjärnorna via Egor sätter 4 – 3 pass Denis återigen ett klassikt ryssmål kan vi säga. Tjust tar timeout därefter de vill självklart inte förlora utan samlar sin trupp inför sista kvarten.
Frislagen duggar tätt mellan lagen och det är en kamp om nystandet
Tid 78,08 på känt ishockeyspråk (Hakning) åker Kristian Weineholm tjust ut på 10 min.

Detta utnyttjar Stjärnorna direkt tid 79,14 5 – 3 Egor återigen pass Denis och ånyo ett s.k. ryssmål.
Verkar vara spel mot ett mål och Tjust försvara sig med näbbar och klor och tar till otjusta medel ånyo 87,30 David Walfredsson utvisad otjust tackling. Stjärnans Kim är inte sämre tid 89,19 utvisning olämpligt uppträdande.
Trotts utvisningen ser det verkligen ut att gå vägen för våra Stjärnor en ledning med 5 - 3 bör de kämpa för allt fixa två viktiga poäng.
Då händer det som är så vanligt, laget känner att nu är det nära försvarar sig och tappa kocentrationen några sekunder är det kört när det blir spel på övertid satsar Tjust allt och sätter in en högre växel 5 – 4 Sebastian Nilsson tid 92,55 reducering och det blir lite grinigt och extra tid tillkommer går luften ur Stjärnorna då Tjust kan kvittera 93,17 till 5 – 5 Kristian Weinerholm. Tiduret tickade sen på och stanade först på 95,57

Ett snöpligt slut för Stjärnorna som kanske gjorde ett dakapo som senast lagen mötes tappade ledningen ånyo. Denna gång räddades förvisso ett poäng men frågan är nog om det inte var en förlust i kampen om allsvensk kvalplats som rann i väg nu också.
Stjärnorna upp på en tredjeplats med 21 poäng, men den kan rycka lika fort i morgon när Skirö-Nävelsjö och Målilla gör upp om kampen om kvalplats dramatiken. Målilla tackar nog Tjust för hjälpen att såga av Stjärnorna. Då Målilla nu kan säkra kvalplatsen genom att vinna och nästan också genom att spela oavgjort i morgon lördag. Men den dagen den sorgen.

Sista hemmamatchen säsongen 2012/2013 kan vi lägga till handlingarna.
Blev en målfest och spänning in i det sista 5 – 5 inför 385 personer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar