lördag 8 januari 2011

Jönköping – Stjärnorna 3 – 5 (3-1)

En Stjärnseger men långt ifrån gnistrande Stjärnor över bottenlaget BK Jönköping farma lag som med största sannolikhet ramla ur div 1 är det snart lika säkert att Stjärnorna vinner serien och tar steget upp i Allsvenskan.
Uppvärmning inför matchen

Fast vi supporters och spelare som var på Råslätts IP den 27/2 2010 kommer ihåg detta resultat fast då var det omvänt. Stjärnorna hade radat upp målchanser och det var en spelare som brände tre straffar om inte minnet sviker mig. Väntade Stjärnorna spänt på resultatet från en annan match Lidköping – Otterbäcken om det skulle bli div 1 eller allsvenskan när rapporten kom att Otterbäcken vunnit med 8 – 7. Det var sorgen dag och besvikna spelare och supporters lämnade Råslätt.

Denna gång omvänt resultat den 8 januari 2011 Fast denna gång var det förvisso flera spelare som var med den gång men jag var ensam supporter på plats och fick bevittna vår herre öppnat över smålands Jerusalem himmel över Råslätt och det var mer vattenpolo än bandy. Isen beskaffenhet hade passat bättre till att testa däcks förmåga till att vattenplana än att få ett rött nystan att rulla. Skall tilläggas antalet hemmasupporter kunde räknas på ena handens fingrar och antal hemmafunktonärer räckte inte till att sköta servicen runt planen

Även om matchen var toppen mot botten så är ingen match vunnen förrän matchen är spelad. Alla lag vill slå Stjärnorna som är obesegrade och Jönköping visade i första halvlek att det är inte bara att ställa in skidskorna.

Avvaktande spel första kvarten. Jönköping körde med ishockey byten av spelare och med tanke på att de ställde upp med en 15 åring i startelvan ett föredöme då man hängde med i matchen och höll tempot uppe tog man Stjärnorna lite på ”sängen” Jönköping backade hem laget och gav inga ytor för Stjärnorna som helst skall åka med bollen från egen planhalva och runda försvar och sen lägga in boll framför är det mestadels motståndare i vägen. Det skulle dröja till 20,20 innan det händer något och då rasslade det till efter en hörna för Stjärnorna Nikolaj Semjashkin hittar en liten lucka till höger som Jönköpingsmålvakten lämnat obevakad.

Det slarvas lite då och då i uppspel och försvaret hos Stjärnorna och detta utnyttja Jönköping som kommer till avslut som Daniel gör fina paradräddningar på men efter 23,27 tvingas kapitulera på hörna Mikael Gratjov kan enkelt lyfta bollen i nättaket. Faktiskt lite rättvisst Jönköping var inga dunungar.

När sen Jönköping ökar på till 2 – 1 efter 33,07 genom Fredrik Jansson passning Johan Laryd var det kalabalik på planen tveksam offside på en perfekt utkast från målvakten tyckte dock domaren.

3 – 1 efter 43,14 ännu mer kalabalik ibland Stjärnorna som får Henrik Linberg utvisad efter något som ingen förstod varför, hade Henrik skyddat ansiktet med handen i målområdet gick det ett rykte om. Straff utmättes i alla fall och Fredrik Widell sätter nystandet bakom Daniel.

Hade förväntat mig ett fyrverkeri som i tidigare matcher får uppleva istället för första gången denna säsong Stjärnorna ligger under i halvlek. Dessutom är det nu öppen sjö på planen.

Andra halvlek

Det är du ett lag som fått höra ”räfs” efter noter och det är nytända Stjärnor som kommer in och tar kommandot direkt och får straff efter 46,55 förväntades mål, men spöket kryper innanför skjortan på en vis spelare som ännu en gång till bränner en straff på Råslätt IP.

Det skulle dröja till 53,56 innan Stjärnorna får utdelning och en snygg sådan Vitalij Akhmerov använder Jönköpingsspelarna som rundningsmärken och reducera till 3 – 2

Jönköping kämpar och Stjärnorna kommer i den ena efter den andra anfallsvågen, vädret har nu blivit bättre börjar jag och chaffisen för Stjärnorna bli något ororoliga och det började närma sig sista kvarten öka takten kvittera Vitalij Akhmerov efter 74,31 men förarbetet gjorde Vladimir Charykov som kämpade sig in framför målet och passning var perfekt.

Stjärnornas ledningsmål 3 – 4 var som en förlösning efter ett flertal resultatlösa hörnor där siktet varit långt ifrån inställt och tillkrånglade kombinationer lyckas Nikolaj Semjashkin få en perfekt träff på bollen och det bara rasslar till i nätmaskorna.

Jönköping tar timeout och satsar på ett kort kan man gott påstå. Det bli att anfall som Stjärnorna blir som öra höns i eget straffområde och bollen far och flyger som ett flipperspel mellan spelare och klubbar och i plötsligt faller en Jönköpingsspelare pladask och nog tycker jag lite objektivt att det var ett lyft med hjälp av en klubba, men domaren såg det inte så det var väl en synvila från mitt håll. Men det luktade straff och reducering lång väg.

Istället är det Stjärnorna som anfaller i slutsekunderna när Vladimir Charykov får en fin passning från Valery Savichev diagonalt och när Vladimir får upp farten är det som en bulldozer som kommer är han svårstoppad och en fri Jönköpingsmålvakten kan inte mer än försöka sprattla till lite när bolluslingen flyger förbi honom och slutresultat 3 – 5 och tionde segern ett faktum fastsälls.

Skall kanske inte framhålla någon över den andre bättre eller sämre än den andre i denna match, Dock som matchen gestaltade sig får nog faktiskt båda målvakterna i båda lagen ändå lyftas lite extra.
När det gäller laget i övrigt spelar de ett annat spelsystem än förra säsongen. Ibland saknar man detta men när passningarna sitter där är detta lika efektivt. En eloge till disiplinen som råder i laget den märks att det är ett samspelt lag och spelarna håller bättre koll på varandra än tidigare.

Det har varit ett tufft program under dessa helger och nu blir det en välbehövlig vila med lite träning och finpustning fram till den 18 då Borgia-Norrköping väntar på bortais och den 21 Åby/Tjureda hemma hoppas vi Stjärnorna är tända och fortsätter den utstakade vägen fram mot avgörandetet mot Skirö-Nävelsjö borta den 29/ och serien bör avgöras då. Sen väntar Katrineholm hemma den 5/2 Målilla borta den 11/2 och Tjust hemma 19/2 träffas vi i Vaggeryd borta den 27/2 på årsdagen skall vi fira återtåget till Allsvenskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar