lördag 29 januari 2011

Skirö/ Nävelsjö – IF Stjärnan 6 – 6 (5-4)

Borta bra men hemma bäst, andra poängförlusten i år men fortvarande obesegrade får ses som plåster på såret i finalmatchen på Tjuskulle. Rättvist eller inte beror kanske på färgen i betraktaren ögon.

S/N hetast i första halvlek och i inledning dominerande S/N matchbilden helt då Stjärnorna inte kom över mittlinjen först 5. Kändes som att S/N hade mer att spela för, dessutom flera bra kontringar som skapar måltillfällen kan knappast lasta Ilkka i målet för att han inte höll nollan denna gång. När stjärnförsvaret var borta med vinden stundtals.

Stjärnorna maler mer på hela tiden. Om det sen var upp till betraktaren som tyckte Stjärnorna möblerat om lite i positionerna sen jag senast såg dom mot Jönköping gjorde att det inte stämde.

Blev det inte bättre när ett flertal loja uppspel bjöd in S/N i matchen, förvisso inte en nyhet då detta hänt förr. Var det ändå Stjärnorna som stod för det mesta som det spel skickligare laget när det kom till kritan och detta märktes främst i andra halvlek. Problemet är bara att allt är så förutsättbart i uppspelen. Får mig "osökt att tänka" på “Grevinnan och Betjänten. Var finns visionerna och vart har variationerna i spelet tagit vägen?

S/N spelade tuff bandy och detta straffade sig ofta med besök i snickeboa ändå måste domare insatsen ifrågasättas då stundtals undermålig, när det small i närkamperna. samt ett par tveksamma offside tillfällen resulterade i mål kanske jämna ut domsluten och resultatet. Sen bjöd visa Stjärnor på filmvisningar när alternativen i spelförmåga lyste med sin frånvaro rann ut i tomma intet när glasögonen torkats av.

Dagen till ära trotts utebliven supporter buss möte ett “tjog” Stars supporters upp och skapade en god stämning på läktaren. Stjärnorna på isen tackade med att visa upp flera delikatesser i framspel och måltillfällen där det bara blev sprattelgubbe av S/N målvakten.

En hörnvariant som delikat gick en gång inte att upprepa två gånger då detta genomskådades omedelbart. Åström straffspecialisten missade inte. Ryss målen satt där som vanligt, måste vi ändå se stjärnorna som det kompletta laget med svenska vikingar, finsk sisu och ryska smällare alla viktiga spel motorer skapar Stjärnorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar