onsdag 25 maj 2011

”Ut med packet”

Detta hör vi allt som ofta på våra fotbollsmatcher och som supporter bevittna en fotbollsmatch där ropen eskalera känns obehagligt och jag erkänner jag vill inte gå längre på matcherna.

En bidragande orsak kan vara att gruppen supporters hetsa varandra och man tror sig vara anonym i skaran. I takt med att antal vuxna blir färre ibland grupperna där man åtminstone kan tro mer sansade personer kan stävja ropen har jag två minnen av

Vid en match mellan IFK – HIF placerades vi HIF supporters i apburen som kortsidan på gamla Ullevi kallas för stod det tre yngre HIF supporters och skrek ”jävla hora” åt spelare på planen. Vad dessa supporters glömt bort var en kvinnlig supportervakt stod framför dom och vände sig och sa ”vad sa ni” Tror aldrig jag sett tre ungdomar bli så avlånga i ansiktet att bli ifrågasatta och det blev bara ett mummel som hördes från dessa. Varvid den kvinnliga vakten sa – tycker. ni skall gå upp längst upp där bak på läktaren och hålla er lugna resten av matchen. Vilket dessa också gjorde.

Andra händelsen HBK – HIF och apberget på Örjansvall en yngre HIF supporters gick bärsärkagång med sparkar på reklamskyltarna i sin frustation över HIF prestationen på matchen. Varvid en äldre man i 70 – årsåldern säger – vad syssla du med heja på dina spelare istället. Killen blev ställd fullständigt att det var någon som vågade ifrågasätta hans beteende och omg upphörde och han stämde in i de övrigas hejarop istället.

Kanske är det dags för den äldre generationen att ta över läktarna igen fast våga vi detta. Verkar som vi fått en generation supporters som inte är supporters utan huliganer som bara har ett syfte sälla till bråk. När dessutom det fulltständigt slår slit där uppe på somliga verkar inte alla ”hästar” var hemma.

Dessa minnen bagateller egentligen mot dagens händelser känns det ändå som klubbarna och supporterklubbarna måste se till att ”sparka ut packet” som förstör för alla andra som vill se fotboll.

Det finns ett fåtal som inte klarar av att vara supporters och dessa måste bort och där måte samhället hjälpa till att hålla de borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar