fredag 17 maj 2013

Baksäteskörning


Peter Roslund o sjukhusstyrelsen slår ifrån sig och hävda ledningen jobbat en längre tid och sen får politikerna en övergripande bild att ta ställning till. Konstigt då är att personalen alla redan är varslade och några t.o.m. förflyttade. Beslutet är fattat fast formelt så skall politikerna yttra sig i början av juni. Någon som våga satsa pengar på att beslutet blir annorlunda månntro.

Hallå där.
Politiker säger de skall styra och följa upp regionens verksamheter. Men de överlåter körningen till en ledningsgrupp bestående av tjänstemän/kvinnor, sitter politikerna sitter i baksätet och låssas styra, gasa, bromsa och hojta tutt, tutt. Vinka de glatt när någon uppmärksamma deras lek.

När det gäller Skene lasarett så har ledningen glömt bort att serva under många år. Så t.o.m. politikerna insåg att liten Tuva var på väg att stjälpa hela lasarettet för några år sedan. Insåg de det var så nedkört att de fick göra en översyn innan besiktningen. De svetsade och knackade ut så dörren fick bättre svängrum. Inredningen var hårt nedgången så lite färg gav en ny lyster.

När notan kom så visade det sig att detta blev kostsamt så det fick naggas på framtiden planer och vad som sen var tänkt skulle bli av någon extra bidde inget av. Så även detta år tvingas personalen åka till stan för att bidra med extra kompetens som saknas där.

Politikerna träffas sen på dagis för att leka och mellan valdagarna kommer de ut till alla redan övertygade. Skulle de träffa valmanskåren då har ledningen tuttat i dessa att nu säger du sanningen men bara den sanning som är sant som vi kommit överens om. Nöjda och belåtna sätter sig sen politikerna i barnstolen och jollra och suger på karamellerna och ledningen kommer med godispåsar med sura och syrliga karameller. Är månadspengar bara att kvittera ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar