onsdag 22 maj 2013

Stämmer, stämmer inte

Det har förekommit uppgifter i media om att en vårdavdelning ska stänga på Södra Älvsborgs Sjukhus i Skene. Detta stämmer inte.
Har inte SÄS ledningsgrupp/tjänstemannakår målat in politikerna i ett hörn och de är desperata i sina försvarstal är det bara politikerna som ange målet sitter andra och styr.
SÄS ledningsgrupp/tjänstemannakår har senaste veckan åkt hit och dit yill möten och säger något annat.
Oavsett förslaget om en stängning av avd 1 på Skene lasarett skjuts upp om vi skall tolka pressmeddelandet då övriga partier också är inne på samma linje.
I grevens tid verkar det nu som de måste övertyga sina egna först då de kommer i kölvattnet av uttalande från andra partierna. Jag sticker inte under stolen med att jag kritiserat samtliga partier och deras uttalande om lasarettet.
Hur tänker de framtiden skall se ut är lite egendomlig. Sjukhuset skall utföra regionala uppdrag inom planerad vård, med att korta vårdtider t.ex. genom mer dagkirurgi vilket innebär att färre behöver stanna över natten.
Det är denna effektivitet som har skapat lediga platser på sjukhuset. Beror detta på att de inte utför dagkirurgi som kräver eftervård.
Bör frågan ställas vilken dagkirurgi syftar de på skall utföras så vårdplatserna fylls annars står sjukhuset med lediga vårdplatser då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar