söndag 18 april 2010

Åsa – Unnaryd 2 – 0 (0-0)

Målgörare - Max Nilsson & Niklas Malmqvist.
Statisk som fanns anledning av att notera, avslut 15 – 6 (9-3) hörnor 3 – 3 publik fritt inträde visuellt ett 50 tal varav ett 10 tal från Unnaryd dök upp.
Förlust för Dé vårá i seriepremiären på bortaplan och ingen propaganda fotboll uppvisades på konstgräsplanen i Åsa. Ställde inte blåsten till det så var det underlaget dä det knappast enligt min utsago presteras skönfotboll på detta underlag av lag som i vanliga fall spela på äkta gräsmatta.

Åsa dominerade mestadels matchbilden och det blev kontringsfotboll för Dé vårá. Målchanser skapades främst i första halvlek via fasta situationer. Där Åsa i 10 min skapar kalabalik i Unnaryds målområde efter en hörna och David gör en paradräddning av hög kaliiber.
15 min Unnaryds första skott mot mål kommer till ett hörninlägg som hamnar framför fötterna på Jarl ett par meter utanför straffområdet. Jarl ladda för kung och fosterland och bolluslingen far som en projektil upp mot krysset dock är Åsa målvakten uppmärksam och kan sträcka sig rejält och få tag i bollen.
19 min andra skottet mot mål skapad via hörna av Dé våra, kalabalik i Åsa målområde där Sebbe får iväg ett bra skott mot mål dock en målvakt i vägen.

Åsa dominera och via ett par spring i bena anfallare skapas frilägen bakom en backlinje som hade fullt upp mestadels tvingar David agera försvarspelare med flera tjurrusningar under matchen 29 min, 35 min, för att inte friställa Åsa spelare.
31 min lite av komik och vad vinden kan påverka spelet inträffar En långskott från backlinjen i Åsa från egen planhalva landar ca 5 meter utanför Unnaryds straffområde. En Åsa spelare springer misstänkt i offside efter bollen. (linjedomaren friar) Bolluslingen studsa ner 10 cm framför fötterna och ett grusmoln flyger upp på Åsaspelare som ser sen bollen studsa och flyga upp i luften bakåt och sen för att sen få skjuts av vinden åt ett helt annat håll.
39 min. David är som en panter i målet och rädda ett kanonskott

Resten av första halvlek blev en avslagen tillställning där orken verkar ta slut oss båda lagen skapas knappast något av intresse att notera.

Andra halvlek

Nu verkade det som tränaren läst lite räfs i halvlek då Dé vårá tar för sig mer i matchinledningen och Åsa dominans stannar upp blev det ändå mycket händelse fattigt den första kvarten i andra halvlek.
Blir det lite av en blixt från en klarblå himmel när Norén skjuter ett frisparksskott från egen planhalva överraskar Åsa målvakten totalt som med skräck i blicken ser bolluslingen dalar ner bakom sig och stryka ribbans överkant.
Tillfällena skulle se förändra matchbilden

65 min 1 – 0 skapas via ett friläge där Dé vårá blir bortfintade i eget målområde sitter bolluslingen klockrent i öppet mål utan chans för David.

Dé vårá försöker skapa några kontrings tillfällen men Åsa avväpna dessa och fortsätter sätta press på nytt och i 75 är det åter David som får agera och visa sina målvakts talanger. Dock tvingas han kapitulera minuten senare och Åsa kan öka på sin ledning till 2 – 0
Sista kvarten hjälpte inte öka takten Emil framspel är det som bör noteras då han får in et perfekt inlägg från sin höger ytter position in framför straffområdet där 2 Unnaryds spelare lyckas missa få fram en fot.

Åsa spelade stundtals full och tuff fotboll där domaren ibland såg mellan fingrarna för att sen sila mygg och svälja kameler blev det många varningar åt båda lagen, dock var det tjafs bakom några för Dé vårá ganska onödigt om sanningen skall fram.

Visst märks det att det är generationsbyte i Unnaryd och de tre som är stomme med rutin från fornstora dagar får en angelägen uppgift att skola in de som är framtiden skall axla och visa att Unnaryd är inga dunungar. Sen skall det bli intressant var den nye tränaren kan skapa av dessa talanger i framtiden. För visst märktes det att det var nytt på lagledarbänken.
Matchens MVG enligt undertecknad får nog tilldelas David i målet som räddade laget från fler baklängesmål.