söndag 13 februari 2011

El-lag utan straff

Strömavbrottet som drabbade omkring 35 000 hushåll i södra Sverige i början av veckan när ett oväder drog in där ska granskas av Energimarknadsinspektionen.

“Herredumilde” Ibland tar man sig för pannan för myndigheterna som inte kan konstatera faktum utan att behöva granska ett strömavbrottet som drabbade omkring 35 000 hushåll i södra Sverige i början av veckan när ett oväder drog in där ska granskas av Energimarknadsinspektionen.
Även den som bara gått 7 årig folkskola kan räkna ut att elbolagen som verkar i södra Sverige har inte gjort vad de har kunnat för att förhindra strömavbrottet.

Elbolagen skryter idag att de grävt ner X antal meter kabel men inte “fan:en” är detta ute på landsbygden utan detta sker främst i och nära tätorterna och emellan dessa. De “skiter rent ut sagt” i glesbygden där kablarna hänger mellan stolpar som de gjort alltid.

Elbolagsnäts ägarna har höjt sin abonnemangsavgiften på 66 % (1290 kr) och i elöverföring på 37,5 % (2,40 kr/kWh) mellan åren 2007 – 2011 och motivera detta med de grävt ner kablarna. Senaste rapporterna om deras vinst uppgår den preliminärt till 65 miljarder kronor för 2010

Elbolagen kommer att presentera dokumentation som “fan läser bibeln” och det resultatet blir ett luftslott likt eluppror som pågår bryr sig vaken energiministern eller energimyndigheterna om då marknaden (Elbolagen) styr och det luddiga svar från Energimarknadsinspektionen blir att bolagen lova fortsätta säkra elleveranserna men behöver mer tid för att de skall uppfylla de åtgärdsplaner som påbörjats.

Ibland undrar man vilka kunskaper de styrande besitter som inte kan räkna ut att elbolagen har inte levt upp lagen när det blir kaos efter knappt en månad för 35000 hushåll har riksdagen och myndigheterna fixat en lag men inte fixat straffskalan “Herredumilde” Det är bara att förelägga elbolagen att vidtaga och fixa problemet helt enkelt. Hade vi vanliga medborgare/hushåll inte uppfyllt en lag så blir det vite direkt och böter och fängelse.

Hushållen ersättning är en spottklick på hällesten. Vattenfall betala idag för ett strömavbrott mellan 12 – 24 timmar 12,5 procent av din årliga elnätskostnad lägst 900 kr mellan 24 – 48 timmar 37,5 procent av din årliga elnätskostnad lägst 1800 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar