fredag 18 februari 2011

Nyanlända flyktingar får hjälp till körkort

I Laholm får nyanlända flyktingar som står långt från arbetsmarknaden hjälp att betala en del av körkortet. Varför får inte alla hjälp till detta i vårt land?
Detta har resultat att 29 personer tagit körkort, och 20 av dem har eller har haft arbete efter det. Det genererar ju skattemedel, så de betalar ju faktiskt tillbaka dessutom säger de ansvariga
Så egentligen är detta bra. Körkort är ofta ett krav vid arbete och därav borde väl målet vara det samma oavsett om individen är svensk, invandrare eller flykting, arbetslös eller socialbidragstagare etc.

Kommer osökt att tänka på när denna tanke på körkortsutbildning som fritt fall diskuterades i Mark Då tog det hus i helvete och undra om det inte hördes klassfråga i detta också..
Vem vet kanske är det så att detta kan vara första steget mot obligatorisk körkortsutbildning för alla medborgare i Sverige eller är det bara visa som skall få hjälp och kanske dessutom en klassfråga och prioritering sak som somliga hävda är lösning på alla problem

1 kommentar:

  1. Jag tror på körkortsutbildning för alla på gymnasiet. Funkar i USA. Varför skulle det inte funka här. Plugga vidare = körkort. Bra morot som någon.

    SvaraRadera