tisdag 15 februari 2011

Strömavbrott - i 40 minusgrader

Strömavbrott - i 40 minusgrader och Vattenfall betalar ingen ersättning. Detta utbetalas först efter 12 timmar
Runt 450 av Vattenfalls abonnenter i Jokkmokk blev före midnatt natten till tisdagen utan ström i sträng kyla.

Per Niila Stålka, 35, är en av de drabbade i Jokkmokk. Vid klockan 06.00 hade han fått strömmen tillbaka efter 6,5 timmar. Då visade termometern minus 12 – inomhus i villan och minus 40 utomhus.

Kan själv tänka mig in i denna situation, undra om de som bor i hyreslägenheter och villor inne i tätorter gör detta eller förlita de sig på att det kommer el från 2 hål alltid. Utan el ingen värme pumpas in i systemen

2 kommentarer:

  1. och som du själv fick rätta dig i Expressen så betalar Vattenfall ut ersättning redan efter 6 timmar! Mvh Marie

    SvaraRadera
  2. Fel och fel

    “Ingen ersättning” Om du drabbas av elavbrott som varar mellan 6-12 timmar får du en KOMPENSATION på 300 kronor.

    Du får avbrotts ERSÄTTNING om du varit strömlös under en sammanhängande period om minst tolv timmar

    Denna KOMPENSATION på 300 kronor har hushållet betalat in många gånger.

    2007 var abonnemangsavgiften exkl.moms 1950 kr och 15,60 öre/kWh i överföring 2011 ligger abonnemangsavgiften exkl.moms på 3240 och 18 öre/kWh i överförig. En ökning av abonnemangsavgiften på 66 % (1290 kr) och i elöverföring på 37,5 % (2,40 kr/kWh).



    Motiveringen till höjningarna hörs att detta beror på att nätet skall grävas ner. Visst sker detta, men jag tror inte de grävt ner så många mm kabel i detta område om drabbades uppe i Jokkmokk. Bor du utanför 50 skyltarna tillhör du inte de prioriterade som får nedgrävt, åtminstone verkar de resonera så i mitt område. Elnäts reparatörerna håller med om att helst skulle ledningarna här grävas ner men Elnäts ägarna anser inte detta



    Sen under 6 timmar eller över 6 timmar det är frågan. Ett rent ut sagt “helvete” oavsett när strömmen är borta. Jag lider med dessa uppe i Norrland. Vi som drabbats av båda Gudrun och Per och sedan dess haft flera strömavbrott som inte över 6 timmar.Dessutom skall du själv kunna bevisa tiden för strömavbrott till elnätbolaget vilket kan inträffa. I höstas rapporterat jag ett strömavbrott och elbolaget hade inte noterat detta inträffat och vid koll var vi 105 hushåll som blivit strömlösa.

    SvaraRadera