söndag 13 juni 2010

Höjd pant på aluminiumburkar i höst

Dags att spara burkar och tjäna en extra hacka då. Samtidigt undra jag varför ingen pant på burkar inköpta i andra EU länder i våra återlämnings stationer. Höj panten ännu mer och inför EU pant för aluminiumburkar idag kan man köpa sig fri från dessa i Tyskland har jag hört


Flertalet burkar jag hittat i vägdiken är 33 cl öl burkar inköpta i Tyskland och Danmark. Burkar inköpta i Sverige är sällsynta gäster i vägdiken, fast en och annan starköl burk från bolaget ligger som regel alltid på samma ställen och detta måste betyda att det tar en viss tid alltid att dricka upp burken efter inköpet på bolaget och ut med den innan de kommer hem och blir avslöjade att de dricker i bilen.

Även svenska Sveriges lantbrukare vill ha högre pant på aluminiumburkar. Höjningen till en krona i höst som redan är beslutad räcker inte menar LRF skriver lantbrukstidningen ATL på nätet.
Orsaken till att LRF vill ha högre pant är att aluminiumburkar ställer till med stora problem när slängda burkar hamnar i kornas foder.
Varje år dör runt 2000 kor en plågsam död efter att ha fått i sig aluminium från burkar som kastats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar