måndag 16 augusti 2010

Högt elpris även denna vintern

"Som man bädda får man ligga"
Elbolagen sitter och vrider sina händer och väntar på vintern så de återigen kan skinna oss elkonsumenter.


Tre reaktorer skall stängas av i november lagom till svenska folket skall börja tända upp inför advent och julfirandet.
För att gardera sig kan de tänka sig att stänga ner ännu en till om det är så att elkonsumtionen ger tillräckligt i deras plånbok.
Återigen så visar elbolagen upp sitt profitiska nylle och skall se till att de kan hålla elpriset upp på en nivå som ger mer i deras plånbok och elkonsumenterna får betala notan.
Så konsumenter bind era avtal NU inte när priset är uppe på topp och en normalkonsument har mycket lite att tjäna på att ha rörligt pris då det var främst det rörliga priset som ställde till kaos för elkonsumenterna i vintras
Jag blir inte överraskad om Maud jubla då vinsten från Vattenfall ramla in sen och ger bidrag till skattesänkningar där den som tjänar mest får störst sänkning

Fakta.
En ny elchock kan vänta till vintern. Förra vinterns elkaos med stillastående kärnreaktorer har gjort att översynen av reaktorerna är försenad.
Normalt brukar reaktorerna stå stilla under sommaren för översyn men nu kommer tre av Sveriges tio reaktorer att ses över i november. Möjligen kan ännu en reaktor komma att tas ur drift, skriver Dagens Nyheter.
Det innebär en risk för att kylan hinner slå till innan översynen är klar, vilket kan betyda ännu en vinter med kraftigt höjda elpriser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar