torsdag 26 augusti 2010

Lämna kyrkan och tjäna en slant

Vet kyrkan varför de som lämnar kyrkan inte anser det värt avgiften att vara medlem?
Ja har ett bra svar. Det går alldeles utmärkt att gå ut ur kyrkan och sen sluta men sen vikariera istället. Tjäna varandra och tjäna mest själv för vederbörande tjäna in sin kyrkoavgift och kan kvittera ut sin lön som kanske t.o.m. är bättre än en ordinarie lön.

Vill sen den som lämnat kyrkan går det utmärkt att slinka in på gudstjänster och andra engagemang då dessa är gratis och det förekommer ingen medlemskontroll. Sen att vederbörande får onda blickar får vederbörande stå ut med om vederbörande känns igen Sen den dagen det blir dags för begraven blir vederbörande ändå begrav på kyrkogården. Är du sen troende vid sidan om är du ändå förbered och att sen inte står en präst och talar eller en kantor som spelar, spelar väl ingen roll vederbörande hör det inte ändå.

Sen finns de som hävda att lämna vederbörande kyrkan kan vederbörande inte påverka. En sanning med modifikation då det finns grupperingar som styr och ställer ändå så vad spelar det för roll kan likaväl stånga sig blodig med att njuta av skapelsen och vårda den än att sitta i kyrkan och tänka på annat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar