tisdag 19 januari 2010

Alla vill till himmeln men ingen vill dö

När vi sen dör ja då hinner vi inte begravas utan detta tar allt längre tid.

För en generation så var det vanligt med lördags begravningar, idag är det främst fredagar som gäller men även måndagar har blivit begravningsdag och detta lär bero på att blev är inskrivit i kollektivavtalet att arbetstagare kunde få ledigt då blev det vardagar som gällde. T.o.m. semestern är heliga då det i augusti blir det därför en topp i antalet begravningar, eftersom många sparar begravningen till efter semestern. Under semestern borde det vara lättare att samlas kan tyckas då generationer splittras kors och tvärs i vårt avlånga land lär det mer bero på att anhöriga, släkt och vänner befinner sig på annan ort kanske

Ja det är inte lätt att komma i jorden som de säger. Då det skall pusslas med att alla kan komma och tiden rinner iväg så plötsligt har det gått över en månad ibland. Annars varierar det mellan 16 och 22 dagar lite var begravningen äger rum.

Vän av ordning alla vill inte till himmel för dessa tror inte på detta utan på något annat så lär dessa troligen också få vänta på sin tur även dessa.
Läs mer på denna länk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar