torsdag 14 januari 2010

Utförsäkrade

Missade ni programmet Granskning missa inte att se reprisen. Om det fanns andledning till en förändrads sjukregler så har reglerna nu blivit helt sjuka och sjukskrivna/utförsäkrade är utlämnade till amatörer och politiker som läser lagen som f.n läser bibeln

Hört på bygda att den rehabiliteringen som utförsäkrad kommer till AF, består att få instruktioner att man ska ut och söka sig en praktikplats.

AF har själva alltså ingen plan utan den utförsäkrade är utlämnade och misslyckas individen vad händer då. Meningen är att den som behöver rehabilitering ska kunna få hjälp för att ev kunna återgå till arbete och AF lär fått pengar men vad används dessa till om det är upp till den utförsäkrade att göra hela jobbet..

Misslyckas den utförsäkrade, utan arbetslöskassa återstår sälja allt man har, hus, bil eller andra värdesaker, sen kan vederbörande gå till socialen och den som varit där vet att individen är helt utlämnad.

Det finns inga garantier idag att den som blivit utförsäkrad och sen inte passar på arbetsmarknaden p.g.a. ingen arbetsgivare anser sig vilja anställa kan FK ge kalla handen även dom då deras regelverk kan tolkas godtyckligt också

Men det är väl så såsom denna Alliansregering bestående av inkompetenta politiker som skapar dessa inhumana regler vill ha det.. Dessutom lyckats skapa en skröna att FK utredde inte tidigare utan bara klassade individer såsom sjukpensionärer.

Arbetslinjen gäller, det skall löna sig att jobba, självklart, men dessa individer som inte klarar/klarade ett vanligt jobb utreda dessa skall utförsäkras en efter en till en arbetsmarknad där alla redan fler 100 000 tals friska medborgare slåss om jobben är dödfött även om det kan bli ett och annat riktigt jobb som hittas är det inte via massutskrivning dessa får egen försörjning. Om inte det finns en annan baktanke bakom det hela. Nämligen att skapa en arbetsmarknad där visa står med mössan i hand och buga och ta ett jobb till vilket pris även om det är förnedrande. Den som läst arbetarhistoria blir ganska omgående påmind om att historien återupprepas.

I teorin kan man ju skapa vilka regler som helst. Den nuvarande regeringen har ju ingen aning om vad ett vanligt arbetsliv innebär ju vara så de ser ut.
Det är inte mycket till hjälp att vi haft regeringar tidigare som inte bromsade och när dessa inser något måste göras är det ett lapptäcke som syrs ihop.

Det finns jobb en utförsäkrad nere från Skåne skal söka ett jobb i Norrland och en norrlänning skall söka ett jobb nere i Skåne om det så bara handla om någon månad så gäller arbetslinjen när amatörer som lever i skyddad verkstad stifta lagar och förordningar och f.n läser Bibeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar