fredag 29 januari 2010

Reinfeldt rättvisa = tänk på dig själv

Nu skriver Reinfeldt i aftonbladet om att skattesänkningar är rättvist.

Jämför han äpple med päron då en LO-familj har nu 2 500 kronor mer i plånboken varje månad. Samtidigt har en ensam höginkomsttagare fått lika mycket själv och mest har han själv fått.

Klyftor är någonting denna regering har varit duktiga på att skapa och fördjupa i stället men detta är väl rättvis politik i alliansens ögon. Sedan den borgerliga regeringen tillträdde har 70 000 fler svenskar hamnat i utanförskap. 100 000 fler är arbetslösa bara på ett år och 50 000 slängs ut ur sjukförsäkringen. Det är ett högt pris som betalas för att regeringen sänkt skatten på lånade pengar för dem som tjänar bäst.

Han menar att det är rättvis med skattesänkningar som är lånade pengar. Som dessutom leder till sämre service i den genensamma sektorn. Sjuksköterskor, butiksanställda och vårdbiträden har inte har sett mycket av den borgerliga regeringens skattesänkningar. De har ätits upp av högre avgift till a-kassa, till bilförsäkringen och allt högre avgifter. När sjuksköterskan själv blir sjuk är ersättningen lägre och det har blivit stressigare på jobbet. Skattesänkningarna tar resurser från välfärden. Välfärd är inte till för alla utan för den som har råd att själv betala för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar