onsdag 27 januari 2010

Ska du rösta i höst?

Vet du vilket parti du skall rösta på och vet du var du kan lämna din röst då?

Politikerna slåss om våra röster och de politiska partierna lägger miljontals kronor på att övertyga oss väljare om vem som är bäst. Samtidigt som de lägger miljontals kronor på valpropaganda så har de inte råd att hålla vallokaler öppna för sina medborgare.
Så någon klippisk politiker föreslår att nu förändra vi valdistrikten i samhällena. Runt ett bord rita man upp nya gränser och ut med förslaget på remiss till medborgarna och är det inga eller få protester så kan de plocka bort vallokaler i mindre orter, p.g,a, väljarkåren motivera inte öppethållande och politikerna beslutar om att slå samman två mindre orter i dess närhet till ett.

Att rösta är en demokratisk rättighet för medborgarna att visa vilket parti de vill se helst styra samhället. Vilka personer har de mycket lite möjlighet att påverka. Självklart via kryss kan de påverka inbördes beundran men det är ganska förutsättningsbart ändå. Om ett litet samhälle förlorar sin vallokal med några hundratals röstande spelar kanske inte så stor roll när det kommer till kritan.
Politikerna är angelägna att få sitta runt det dukade bordet borde de väl vara angelägna att ställa upp valdagen och se till att medborgarna får möjlighet att lägga sin röst på dom också. Men detta är kanske av underordnid betydelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar