tisdag 29 januari 2013

Bandyförbundet blundar.

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har beslutat att genomföra materialkontroll inom svensk bandy.
Men skall man kolla så skall man kolla, men det låter mer som en gammal gubbe sa hemmavid. Han hade kört rätt ut på landvägen och smällde med en bil som kom körades på den. Blev en ”jädrans” smäll, men det slutade lyckligvisst bra efter omständigheterna. Efteråt frågade polisen varför han kört rakt ut. Fick de till svars – det brukar inte komma några bilar vid den här tiden på dagen. Kanske är det lie av samma resonemang inom bandyförbundet, det brukar inte hända något allvarligt

Följande materialkontroll skall kontrolleras:
1. Skridskoskenans utformning enligt regelboken. Skenans hörn skall vara väl avrundade. Radie för avrundning ska vara minst 5 mm. Valsning av skridskoskenor är förbjudet. Skenans tjocklek, 2,9 mm, ska bibehållas. Skridskoskenan skall tydligt utskilja sig från bollens färg.
2. Ansiktsskydd och munskydd, kontroll att spelarna har godkända ansiktsskydd, galler/visir, utvändigt munskydd eller invändigt munskydd. Detta enligt regelboken.
Vilka skall kollas. Jo dessa skall kontrolleras i följande serier: Elitserien herrar, Allsvenskan damer och herrar samt juniorelitserien (pojkar).

Men hallå där DIV 1, 2 och 3:an behövs inte dessa kontrolleras. Det är väl här som risken är stor att det slarvas där resurserna är sämre och där spelare kanske t.o.m. tvingas stå för utrustningen att det slarvas. Nu har förvisso ledare och klubben ett ansvar också att spelare har rätt utrustning. Eller handlar det om resurser från förbundet sida at de tvingas sila mygg och sväljer kameler med hull och hår.

Dessutom så skall kontroll av att linjerna på samtliga elitseriearenor är väl synliga.
Hallå där på nytt tycker mig sett bedrövliga linjer på arenor även om jag inte varit på många finns de som är miserabla för att inte tala om sargen som knappt hänger ihop. Men det är väl som i ovan resurserna och på arenahåll i lägre div det är som att ge straffslag att läsa regelboken där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar