onsdag 9 januari 2013

Överens

Lite svårt att komma överens kanske?

Vuxna människor, även politiker, borde ha förmåga att komma överens och fatta kloka beslut för kommunens invånare. Annars odlar man ju själv ett politikerförakt. Markbornas ökade missnöje med sin egen kommun förbryllar politikerna.

Överens om vad kloka beslut för kommunens invånare består av är troligen upp till betraktaren då det troligen är som på riksplanet även här där det sitter en moderat högst upp ”Vi har den bästa politikern och skulle det vara fel på den är det oppositionens fel”
Politikerförakt skapas gemensamt, men i vår kommun har detta blivit ännu sämre då det verkar finnas ett utbrett misstroende mot politiker som kör sina egna race i mediorna. Så långt bort från ”markandan” det går att komma. Förr fanns det kommunråd som såg kommunens bästa åtminstone uppfattades det som detta. Men idag handlar det mest om att sätta andra på plats och vem som vet bäst. Sen är det milt uttryckt att våra kommunråd har lite svårt att komma överens utan de verkar mer ha mycket svårt att komma överens när vi lyssnat på debatten. Jämfört med ett äktenskap hade båda gått skilda vägar har de ett särbo förhållande men i detta finns inget klimat för att söka samförstånd. Ungarna ute på ”bygda” släpps vind för våg och får klara sig bäst själva efter förmåga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar