fredag 11 januari 2013

Stjärnan – Malmbäck 6 – 5 (4-2)


Första halvlek
Tända stjärnor och folk tillbaka som saknades i förra matchen, inte för att de verkade behövt i den känns det skönt när det finns mer att välja på.
Efter att försökt läsa mellan raderna och konstatera fakta en halvlek där Stjärnorna spelat bra och haft ett flertal målchanser utöver de som resulterat i mål. Är det Malmbäck som verkat mestadels fått slå från underläge, med en viss framgång. Fast på papperet verkar det som Stjärnorna naturaliserat deras skyttekung vilket inte Malmbäck lyckats med.
Målskyttar i första 1 – 0 Egor efter 7,38. Egor 2 – 0 hörnmål efter 9,33 pass Denis. Reducering 2 – 1 Christoffer Bergström också på hörnmål pass Nils Arin. 3 – 1 Niklas tid 35,19 pass Denis. Reducering på nytt 3 – 2 tid 42,24 Peter Jakobsson. 4 – 2 tid 45,11 Valery pass Oliver.

Andra halvlek
Frågan var skulle Malmbäck ta chansen och satsa framåt för att få kontakt eller skulle det bli Stjärnorna som tog kommandot. Det blev stjärnorna, skapade först en hörna som rann ut i tomma intet, blev det istället Egor som gör 5 – 2 tid 49,03 pass Denis.
Noterbart i första reduceringar kommit efter mål när laget verkar vara som mest sårbart så även i andra. Hinner det inte gå mer än knappt 3 minuter eller rättare sagt 52,22 reducera Henrik Esserius till 5 – 3 på hörna pass Nils Arin
Småruffigt i matchen frislagen böljar framåt och bakåt och utvisningarna drabbades främst Malmbäck i första som fick två man utvisade, var det dags för stjärnans första drabba David att besöka boa tid 59,15. Passar Malmbäck att ta över spelet oroväckande och Stjärnorna tar time out när det stod 70,55 på tavlan. Risken föreligger nämligen att några börja spela på resultatet vilket fanns en tendens även i senaste matchen eller så är det orken som sviktar.
Gäller att hålla resultatet då i skrivande stund ligger Stjärnorna två i serien.
Rena kallduschen straff till Malmbäck direkt, pust de missade. En väckarklocka för stjärnorna därefter hörna och skott på mål och spänningen är snart olidlig då det händer det som inte fick hända tid 80,29 reducering 5 – 4 Björn Rothen pass Nils Arin.
Tid 84:23 Timeout Malmbäcks IF Nu är det kniven på strupen allt eller inget som kanske gäller.
Gammal man gör så gott han kan och hur det är med dansen vet jag inget men nog dansade han på isen tid 90,51 6 – 4 Henrik pass Valery.
Sen händer det på nytt motståndarna satsa allt och reducera 6 – 5 denna gång på straff via Björn Rothen. Stjärnan får också Peter utvisad Malmbäck drabbas sen också av utvisning olämpligt uppträdande kanske förståeligt efter att förlorat på målrakan känns det bittert.
Detta var enda matchen idag övriga kan nu spela på resultatet i denna men en sak är klart i skrivande stund Stjärnorna har i dagsläget samma poäng och målkvot som tvåa den karamellen suger vi på i natt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar