tisdag 1 januari 2013

Nyårsdagen 2013

God morgon världen inte mycket till liv denna morgon där ute. Annat var det för några timmar sedan. Då smällde det i flera timmar och höll grannskapet vakna.


Däremot kl 05,00 då var det tyst, ingen trängsel på vägarna och gatlamporna lyste för sig själva. Ibland husen var det överallt släckta lampor utom i de hus där de troligen inte var hemma där lyste lamporna som om hela husen folk var uppe i arla morgonstund.

Egentligen skulle jag lagt mig på signalhornet och väckt upp folket och önskat de en god fortsättning på det nya året. Fast troligen har flertalet ”SKALLEBANG” Oroliga, ångest och huvudvärk i typiska årets första morgon. Fast hade de undvikit att dricka hade flertalet undvikit ångest och illamående på nyårsdagen

Själv har jag upplevt året första naturmorgon, fast egentligen är det en repris från årets sista jag lyssnar på då jag inte hört det tidigare blir det som nytt när jag lyssnar på det.

Förvisso är det inte ”Midnatt” utan arla morgonstund ”råder, det är tyst i husen. … släckta äro ljusen….Tipp tapp, tipp tapp, Tippe-tippe-tip, tapp,… är det regndropparna från träden som hörs. Där jag satt ute på farstutrappan.

Lugnet råder och jag kan påstå att det nya året börjat lugnt, fast nere i bäcken porlar en tidig vårflod fast där det egentligen skulle varit bottenfryst vid denna tid.

Uppe i skyn råder vindstiltje fast ibland om jag anstränger hörsel kan jag uppfatta svaga vindbrisar som susar ibland toppgrenarna. Annat var det förra året då ”grenknarren” som hördes i stormbyarna. Nu kanske vi kan se på tv:n på nytt då masten svajat i flera dagar och gjort det omöjligt att se på tv:n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar