torsdag 15 juli 2010

Alliansen måste bort.

Den sk "bortre parentesen" blev fiasko

Alliansen måste bort. Deras bortre parantes och okompetens när det gäller medborgarnas utanförskap saknar all kunskap om empati och förmåga att inse att människor är sjuka och inga simulanter även om de skulle hitta en och annan tror de sig veta mer om läkare vet om vad sjukdom står för. Arbetetsförmedlingen och försäkringskassan har blivit "GESTAPO" åt allians regeringen och det är mer öststats liknande än vad de ansåg S-regeringarna varit förr.

Cristina Husmark Pehrsson (M) skryter om sin yrkes erfarenhet och sjuksköterskeutbildning hur dessa skall botas verkar var långt ifrån verklighetsanknytning. Alliansen är ute efter att individer som befinner sig i utanförskap skall tvingas till att buga och bocka till att ta anställning som pigor och drängar och detta skall betalas via RUT avdrag
Visst skall människor få hjälp att komma tillbaka till arbetslivet och individer skall ges möjlighet att pröva men då får det inte finnas bortre parantes där till slut socialen är enda alternativet när människor fått gå från hus och hem

Bara 370 överförda har fått jobb
När de nya sjukförsäkringsreglerna infördes och den bortre parantesen började gälla förlorade 12.600 personer sjukpenningen. Istället skulle arbetsförmedlingen ta hand om dem.

Men av dessa 12.600 personer har bara 370, knappt tre procent, fått ett riktigt hel- eller deltidsarbete. Det visar en gemensam utvärdering som Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan tagit fram.
Totalt 1.800 har fått något slags arbete, oftast med statligt stöd, exempelvis lönebidrag. Hälften av de 12.600 överförda deltar i något program på arbetsförmedlingen Den andra hälften, 6.300 personer, har ansökt om och beviljats sjukpenning.
Arbetsförmedlingens avdelningschef Henrietta Stein är inte förvånad: -Vi ser den här arbetslivsintroduktionen som första steget för att ta reda på  vilka resurser personen kräver för att få ett arbete, säger hon.

I SVT:s Aktuellt kallade Veronica Palm (S) de nya reglerna för en icke-fungerande stupstock, medan Cristina Husmark Pehrsson (M) menade att reglerna underlättar en human anpassning till arbetslivet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar