tisdag 20 juli 2010

Höginkomsttagarna bidragsberonde numera i Sverige

Nya bidrags Sverige är det inte de med låga inkomster som utnyttjar bidragssystemet utan de som är höginkomsttagare som har blivit bidragsberoende när svarta tjänster blev vita genom att utnyttjar RUT är det de med låga inkomster som betalar höginkomsttagarna


Tillväxten inom hushållsnära tjänster är explosiv. Den senaste trenden är barnpassning, som fått sitt genombrott i storstäderna. Vissa barnflickor följer även med på familjens semester.

3 kommentarer:

  1. Ja så ser alliansens politik ut, den stora massan skall betala bidragen som den rikaste 10% av samhället utnyttjar. Vi såg samma sak med fastighetsskatten, som inte togs bort, utan flyttades från rika villakvarter runt storstäderna ut i landet.

    SvaraRadera
  2. Det är ju höginkomsttagarna som pumpar in i särklass mest pengar i systemet. Är väl inte mer än rätt att de får tillbaks en liten del av allt de bidrar med.

    SvaraRadera
  3. Gianni. Det är väl väldigt få låginkomsttagare som utnyttja tjänsten och dess högre lön dess större möjlighet att köpa tjänsten och var går gränsen mellan medel och höginkomsttagare i dag när det dessutom ofta kan vara två medelinkomstlöner tillsammans blir en höginkomsttagare.

    Anonym har du fakta bakom ditt påstående. Att höginkomsttagarna skulle pumpar in i särklass mest pengar i systemet är väl en sanning med modifikation sett i kronor och öre men kanske procentuellt av sin lön.

    SvaraRadera