söndag 25 juli 2010

Vadå fattigdom märks detta debatten,

Alliansen vill inte känna sig vid detta uttryck utan använder sig av utryck som "Välfärdens kärna"
Begreppet fattigdom är lite fel i dagens välfärdssamhälle kanske också. De som byggde upp Sverige vet vad fattigdom var för något och dessa gjorde allt för att varje medborgare skulle få det drägligt i sin tillvaro och byggde upp Sverige för att njuta av på sin ålderdoms höst.
Hur dessa idag fått det drägligt kan diskuteras, det finns de som fostrade sina barn och kom aldrig ut i arbetslivet blev utan ATP systemet dessa har det inte fett medan visa skapade sig höga pensioner och visa via pensionsbonusar ännu bättre. Många i den kommande pensionärs gruppen är köpstarka och kommer att kräva bättre service i framtiden på sin ålderdoms höst. Blir det troligen den enskildes plånbok som avgör. Den gemensamma välfärd där alla skulle få det drägligt verkar bli klasskillnad på nytt. Men knappast går denna debatt hem idag i ett samhälle där vi lever för dagen och mestadels av lånade pengar.

Det är nog så att ordspråket "skit i andra sköt dig själv" och när alliansen använder sig av utryck som "Välfärdens kärna" Har de rödgröna mycket att lära sig av alliansen retoriskt bättre retorik än rödgrön. Alliansen kör sitt mantra och låter sig inte luras att splittra sig mer än i synnerliga fall. Detta har ni väl hört " De flesta löntagare har fått skattesänkningar" "Mer i plånboken" "Löna sig att jobba"

Debatten om skattesänkningar som skulle ätits upp sa man i valperioden inledning var har den tagit vägen. Är det t.o.m så att så att arbetarklassen har fått det bra under alliansregering. Att höginkomsttagarna fått det bättre det vet vi i alla fall.

"Alla kan utnyttja ROT o ROT" Att sen det är främst höginkomsttagare kan de hitta pensionärer med låga inkomster som utnyttja städhjälp någon enstaka gång. Faller plötsligt argumentet att riva upp detta. Tjänsteföretagen hjälper alliansen på traven på insändarsidorna hur många jobb detta gett dom och hur många som skulle få gå om detta rivs upp. Förslaget har skapat några jobb sen att det är fel att använda skattemedel till RUT o ROT verkar inte gå hem trott att andra jobb har försvunnit inom andra områden, var finns dessa i debatten varför går dessa inte ut i debatten och tala om at de blivit arbetslösa p.g.a RUT

Utanförskap har inte minskat istället har problemen flyttats till andra områden. Det finns en tendens att de som inte drabbats av sjukdom eller arbetslöshet visar mycket lite empati idag för dessa.

Det finns många andra områden där alliansen retoriskt går bättre och dessutom har pressen på sin sida. Det krävs nog under av de rödgröna partiledarna skall lyckas övertyga medborgarna och framförallt de som lämnade vänsterblocket i senaste valet. Soffliggare som skiter i att rösta men har åsikter. Ungdomar som är enfrågeväljare. Samt framförallt ett trovärdigt alternativ annars blir det inget regeringsskifte

Det är nog dags att byta ut retoriken klassiska arbetaruttryck solidaridet, jämlikhet och rättvisa till mer konkreta uttryck som har fått andra betydelse i välfärdslandet Sverige verkar det som

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar