torsdag 8 juli 2010

Politiker som tror sig stått över alla regler.

Hur kan en politiker ställa upp som politiker för ett parti som hävda ibland i debatten att sjukskrivna fuska med sjukpeningen och själv vara en fuskare?
Men detta är nog vanligt förekommande ibland politiker.
När allianspolitikerna avslöjades med att anlita svarta hushållstjänster gjorde de dessa vita via RUT

Regionpolitikern Margaretha Bjälkemo från Örsås kandidera på 5:e plats för (M) till fullmäktige åtalas för grovt bedrägeri efter att hon felaktigt tagit ut över en halv miljon i sjuklön. Bjälkemo kan dömas till fängelse, men vill ändå ställa upp i höstens val.
Sjukskriven och ändå kvitterat ut 175 000 kr/året utöver sin sjuklön, är mer än de flesta långtidssjukskrivna har i ersättning från försäkringskassan och sen skrämmande har man suttit i Försäkringskassans socialförsäkringsnämnd och inte vet vad som gäller för regler.

Försäkringskassan har i flera år skickat ut förfrågningar till alla sjukskrivna om eventuella extrainkomster måste redovisas och godkänns om individen har t.e.x ett ha sk fritidsuppdrag arvode i en styrelse/förening om det endast motsvara någon timme per vecka ses detta som Rehab och att inkomsten vid sidan är av ideellt arbete

4 kommentarer:

  1. ...Men detta är nog vanligt förekommande ibland politiker...
    En anklagelse som vi idag kan läsa om i Aftonbladet har du i detta inlägg också gjort.
    Ett exempel tar du upp men anklagar också andra politiker, upp till bevis!
    /Sven-Olof

    SvaraRadera
  2. Sven-Olof har du glömt diskussionen om svarta städerskor där politiker en efter en erkände sig utnyttjat. Detta var så utbrett så detta legaliserades med RUT helt öppet.
    Visst okey bättre vita pengar än svarta, men det var främst välbetalda politiker som fick skatterabatt i första hand.
    Sen hade du alla licensskolkarna som åkte dit utom en väl han erkände innan radiotjänst kom på honom och betalade.
    Oavsett politisk färg är det fel och synnerligen klantigt av en moderat i detta fall från Svenljunga sen att hon var sjukvårdsparartist tidigare så väljer hon att gå rakt in i lejonkulan och ett parti som gjort sig kända för sin syn på sjukskrivna och fuskande sjukskrivna och att partiet kände till misstankarna borde väl varit en klocka som ringde i partiet.

    SvaraRadera
  3. Sven-Olof efterlyser fler fuskande politiker
    Bidragsfuskande KD-politiker avslöjad
    http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/65408-bidragsfuskande-politiker-avslojad

    "Det är aldrig acceptabelt att fuska med bidrag."
    Nu har det hänt igen. En politiker har åkt fast med fingrarna i syltburken. Den här gången är det en KD-politiker från Stockholm som tagit emot a-kassa samtidigt som han kammat hem en fet lönecheck från regeringskansliet. När a-kassan upptäckte fusket polisanmäldes mannen. Till följd av det lämnade han omgående sina politiska uppdrag.

    – Det är aldrig acceptabelt att fuska med bidrag. Oavsett om man är kommunpolitiker eller riksdagspolitiker ska man föregå med gott exempel mot de som röstat fram dig, säger Emma Henriksson, Kristdemokraternas ordförande i Stockholms län, till Metro.

    Själv har KD-politikern angett ”personliga skäl och sjukdom” som anledning till att han lämnat sina politiska uppdrag. Mannen har under flera år varit en högst aktiv lokalpolitiker Stockholm.

    – Inga kommentarer till brottsutredningen. Och huvudskälet till avhoppet har partiet redan fått, säger KD-politikern, till Metro.

    SvaraRadera
  4. Tänk vad skönt att aldrig använd sig av försäkringskassan under mina 67 år.
    Är mycket tacksam för min hälsa har varit bra.

    SvaraRadera