torsdag 22 juli 2010

RUT och ROT

Man behöver inte vara höginkomsttagare för att utnyttja RUT och ROT.

Ibland bjuds du på detta när du ändå gör en investering som du ändå tänkt att göra hade jag gjort den för två år sedan hade arbetskostnaden varit 50kr/tim billigare har jag upptäckt.

När det gäller RUT får du inte blunda för mönstret är detsamma i hela Sverige. Det är framförallt människor med hög inkomst och boende i storstäder som drar av för hushållsnära tjänster. De som har gott om pengar kan köpa sig är ju egentligen tiden för annat än att passa barnen, städa, rensa ogräs i trädgården och hyra tjänstefolk till festen. Vilket även många även du kanske skulle vilja göra är det konstgjord andning när höginkomsttagare blir bidragsberoende

I Danderyds kommun som är Sveriges rikaste sett till medelinkomsten bland kommuninvånarna har 8,4 procent använt sig av rut-avdraget under det senaste året. Nästa vanligast är rutavdraget i Lidingö kommun där 6,5 procent av invånarna använts sig av avdraget. I Åsele kommun i Västerbotten, en av de svenska kommuner som har lägst medelinkomst bland invånarna, har endast 0,7 procent använt rut-avdraget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar