onsdag 21 juli 2010

Djurhållning kontra äldreboenden

Hästar ska få röra sig fritt varje dag och få sina sociala behov tillgodosedda. De nya reglerna för hästhållning ställer tuffare krav på hästägare. Max 16 timmar per dygn i spiltan. Så säger de nya reglerna som träder i kraft den 1 augusti
Med all respekt bakom tanken ang djurhållning men svenska hästar har det bättre än svenska gamlingar. När ska det lagstiftas om att gamla på äldreboenden skulle få ett värdigt liv?

De flesta djurägare sköter sig och det är undantagen som man vill komma åt och samma gäller personalen inte försöker göra livet drägligt för våra gamlingar inom vården. Det finns däremot politiker som ser till att det skärs ner och skattemedel används till att ge de välbesuttna ännu mer i plånboken. För det är snart plånboken som bestämmer vilken vård individen skall få i framtiden

Det sitter tusentals gamlingar i sina lägenheter utan kontakt med livet utanför de fyra väggarna utan anhöriga som kan hjälpa dom. Det finns gamlingar med anhöriga vars barn inte tar sig tid längre med sina föräldrar för de har sina barn att tänka på.

Hjälp till självhjälp från regeringen verkar vara RUT och med den pension som flertalet dessa åldringar har blir det inte många minuterar ute i det fria. De som utnyttjar RUT tillhör främst gruppen välbesuttna även om det finns undantagsvisst de som lägger några hundralappar på att få städat någon gång då orken inte finns längre blir det inga pengar över till uteliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar