onsdag 17 mars 2010

DAGS FÖR EN GENERALSTREJK NU

ÄR DET INTE DAGS FÖR EN GENERALSTREJK NU
Facket tog sitt ansvar och främst IF som i mars förra året gick med på att justera inkomster och arbetstid, allt för att företagen skulle kunna klara krisen och undvika att säga upp ännu fler. Men detta gjorde inte arbetsgivarna utan ruffade åt sig. Hur kunde facket vara så dumma och de verkar t.o.m. upprepa dårskapen genom att begära några futtiga procent medan arbetsgivarna gett sig själva lönelyft.

Direktörerna som ökade sina löner mest
Olof Faxander, SSAB, + 215 %
Ulrik Wehtje, BBAB Bokbinderbolaget, + 164 %
Karl-Gustav Ramström, SSAB Oxelösund, + 154 %
Gunnar Brock, Atlas Copco, + 149 %
Ulf Larsson, SCA, + 148 %
Mats Nordlander, Stora Enso, + 141 %
Lennart Evrell, Boliden, + 126 %
Carl-Johan Jonsson, Mondi Dynäs, + 105 %
VARFÖR BEGÄR INTE FACKET LIKA MYCKET I LÖNELYFT?

Direktörerna har inte tagit något ansvar eller gjort några uppoffringar, istället är det fackmedlemmarna som tagit smällen och har fått gå från sina jobb som en följd av finanskrisen och drabbats oerhört hårt.

Nu säger dessa välavlönande direktörer att något löneutrymme inte finns. Samtidigt har de höjt sina egna löner med nästan 50 000 kronor i månaden på bara två år. I KLARTEXT DET FINNS BARA TILL SINA EGNA.
Är detta inget annat än provocerande samtidigt som många av företagen uppvisar vinster och tänker dela ut överskottet, flera miljarder, till aktieägarna. Sen hävda de att det finns ett och annat företag som meddelar att deras utdelningar i år är lägre än förra året är en klen tröst. Sammantaget är utdelningarna nu ändå högre än förra året och faktum kvarstår att de redan rika får mer.

Det är de anställda på företagen, fackmedlemmar, som har jobbat ihop de här miljarderna. Att då få höra att pengarna ska gå till aktieutdelning och inte till lönehöjningar är ett slag i ansiktet.

DAGS FÖR EN GENERALSTREJK NU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar