fredag 5 mars 2010

Ränderna går inte ur

Fortvarande en Ulv i fårakläder

Nya arbetarpartiet tar nu av sig slipsen men ränderna i kostymen går inte ur bar för detta och det är slut att skramla med juvelerna när man är ute på stan. Nu uppmanas moderaterna att klä sig som en del av folket – vardagligt. Slips och pärlhalsband ska lämnas hemma och man ska tänka sig för innan man tar på sig en dräkt eller kostym.

-Vi tror att folk är bra på att tänka själva.
Vad Moderaterna menar med detta är:
-Vi vill inte visa oss som det överklassparti som vi faktiskt är.

Jo en sanning med modefikation för i botten finns gamla Högern med klassamhällstänkande och konservatismen ansåg inte rumsrent när arbetarrörelsen lyckades skapa ett samhälle mot rättvisa och solidaritet.
Påverkade detta och de liberala influenser fick fotfäste bytte högern fot till Moderata samlingspartiet 1969. Nu lyckades de inte ta död på sina borgliga partivänner så samlingspartiet försvann och de själva utmålade sig som det nya arbetarpartiet och bildade en allians med de övriga borgliga partierna.

Men rötterna går inte ur så lätt även om de likt en ulv i fårakläder tänker klä sig som en arbetare så är det klassamhälle som gäller i botten för kan de skapa höga skattesubventioner för höginkomsttagare så kan de lämna lite smulor till de mindre belevade och de skall vara tacksamma för att de fått del av kanterna. De som är tärande av samhällsresurserna skall veta sin plats. Vill de få del av kakan och kan gå upp från sängen är det arbetslinjen som gäller, halta och lytta är lata som inte vi fast de kan om så bara en bråkdel av sitt gamla jag skall de inte tro de som har mest vill dela med sig hur som helst.

Nu har gamla högen fått tillbaka pigan som de betalade svart tidigare och får skattesubvention nu istället. Svarta timmar blir nu dubbelt värda Några tusenlappar hit och dit märks knappast när någon kommer och plocka upp skiten efter dom.
Visst de som tjänar mindre kan även de som tjänar bara en bråkdel också utnyttja det är bara att prioritera, Men utrymmet är inte det samma är det ofta de som tjänar mindre som tjänar ihop lönen åt de som tjänar mest. Så fungera klassamhället spelregler när teori bli praktisk utövning.

Löntagare har fått det bättre. Visst även höginkomsttagare är löntagare och visst har de fått det bättre sedan alliansen kom till makten. Skillnaden är bara att de som tjänar mest har fått det ännu bättre än de som tjänar mindre. Så fungera klassamhället spelregler när teori bli praktisk utövning

Nya arbetarpartiet tar nu av sig slipsen men ränderna i kostymen går inte ur bara för detta  Moderaterna även om det vill kalla sig för något annat är de fortvarande ett överklassparti som de själva vet men försöker dölja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar