torsdag 18 mars 2010

Riksdagsledamöter får jobbcoacher

Riksdagsledamöter som slutar ska erbjudas en egen jobbcoach. Det har riksdagsstyrelsen beslutat

Det är skillnad på folk och folk. När 15000 utförsäkrades från försäkringskassan då var det bara att gå till arbetsförmedlingen och anpassa sig till kollektivets regler. De som utförsäkrade sparkades ut för att de fall för gränsen att vara sjukskrivna. De hade förbrukat sin tid ansåg alliansregeringen, sen om de fortvarande var halta och lytta spelade ingen roll. Dessa hade inget val utan ansågs vara parasiter i samhället som är lata och tärande fast de kan lyfta på huvudet och flertalet kan röra sig.
Däremot slutar inte riksdagsledamöter de får sparken då dessa förbrukat sitt förtroende att sitta kvar och de som frivilligt väljer att sluta måste väl se om sitt eget hus innan de bestämmer sig för att sluta. Riksdagsmän/kvinnor brukar ofta tala om sina karriärer innan då får väl Husmark t.e.x får väl gå tillbaka till sjuksköterskejobbet som hon åberopa allt som ofta. Denna yrkesgrupp har ju fått så stora skattelättnade säger alliansen så det går att leva på denna lön numera väl?

Sen att syftet helga medel kan förvisso ligga något i då syftet med att ge dem hjälp att återvända till yrkeslivet är att minska statens kostnader för inkomstgarantin, skriver Riksdag & Departement. Detta kan även gälla utförsäkrade som behöver hjälp att komma ut på en arbetsmarknad där friska har svårt att hitta jobb är det ännu svårare för sjuka att få ett jobb. Måste vi ställa oss frågan varför är det skillnad på folk och folk?

Riksdagsförvaltningen ska nu upphandla konsulttjänster för rådgivningen, som får kosta max 50.000 kr per ledamot. De utförsäkrade får träffa en från arbetsförmedlingen någon timma per månad sen är det upp till den enskilde att söka jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar