måndag 22 mars 2010

Kyrkkaffe och ett propagandamöte.

Vad är rumsrent och vilka är mer fromma och frimodiga av sig och välkomna med öppen famn. Tänk om det varit Sverige Demokraterna. Hur skulle du eller andra nominering grupper reagerat då?
Vid senaste kyrkonämndsmötet kom uthyrning av församlingshemmet upp på dagordningen, Vilka äger rätt att hyra, skall vi ta betalt eller skall församlingshemmet uthyras till församlingsmedlemmarna gratis som medlemsförmån vid begravningssamkväm eller dopkalas handlade det om.

En representant från Frimodigkyrka begärde ordet och ansåg att vi måste stoppa Sverige Demokraterna. Vederbörande fick omedelbart mothugg för hur skall vi kunna motivera en organisation som finns representerad på kyrkomötet är inte välkommen i våra församlingshem.

Nu slutade ärrandet i antiklimax och återremitterades då det fanns falanger som har intresse att tjäna pengar till sitt egna intresseföreningen.

Vad är rumsrent och vilka är mer fromma och frimodiga av sig och välkomna med öppen famn.

Denna annons från S:T HANS KYRKA

Söndagen den 21 mars, Jungfru Marie bebådelses dag
kl 11 Högmässa, Niklas Lüning, söndagsskola, kyrkkaffe, därefter (ca kl 13) talar Oas-rörelsens inspiratör Berit Simonsson om "Andens eld"

Först såg det ganska oskyldigt ut, men vid närmare granskning så fanns det ”en hund begraven”

På nätet hittar jag på annat ställe

Linköping - 21 mars kl.11.00 informationsmöte efter högmässan i St Hans, Linköping.

Bästa medlem i Frimodig Kyrka!


I valet 2009 fanns möjlighet att rösta på Frimodig kyrka i valet till kyrkomötet. Utan någon egentlig valrörelse drog den fler röster än vi kanske räknat med. Det fattades inte många röster för att vi skulle ta en plats.
Nästa val är det fullt möjligt att göra det och självklart också ta mandat i stiftsstyrelsen. Vi som stod på listan tycker därför att vi i god tid bör träffas och diskutera hur vi ska gå vidare.
Vi inbjuder därför till samtal om framtiden för Frimodig Kyrka i Linköpings stift
Söndagen den 21 mars efter i kyrkkaffet i St Hans församling
Gudstjänsten börjar kl 11.00, vårt möte börjar cirka 13.30.
Vid kyrkkaffet talar Berit Simonsson om Andens Eld.
Berit är inspiratör i OAS-rörelsen, kyrkomötesombud och en av förgrundsgestalterna i Frimodig kyrka. Hon kommer att medverka i vårt möte, ge oss inspiration och information om vad som är på gång.
Mötet är viktigt för vårt stift. Vi hoppas att Du har möjlighet att komma och att Du bjuder in andra som vill åstadkomma en förändring och förnyelse av det kyrkliga arbetet i stiftet och på riksplanet.

Varmt välkomna!
Linköping 2010-02-22
Kjell O Lejon, Catharina Kjellgren, Elisabeth Olofsson, David Högberg, Kennerth Sjösten, Marie Johansson, Carin Stenström

Hallå där, notera ”Vid kyrkkaffet talar inspiratör i OAS-rörelsen, kyrkomötesombud och en av förgrundsgestalterna i Frimodig kyrka” Var det inte kyrkkaffe det skulle bjudas på inte ett propagandamöte. Detta var först efter ca 13,00 enl SvK annons. Brukar det inte vara vanligt med tid för byskvaller och en och annan privat analys om gudstjänsten i förbi farten.

Men se icke är skall det smidas planer inför framtiden då efteråt är det de som känner sig kallade och är fromma och frimodiga som samlas och smider planer hur man skall ta över makten i kyrkliga församlingar.

Undra om Svenska kyrkan öppna sin breda famn eller är det höga trösklar om Sverige Demokraterna varit organisationen som ville in och tala. Även om det lär finns de som hävda att SD har väl inget kyrkligt att förtälja. De kanske vill smida planer inför framtiden och vill ta tillfället i akt.

Detta lär vi inte få veta men det är intressant att när Frimodigkyrka anordna möte då är det rumsrent. Nu är det inte ofta andra nomineringsgrupper utnyttja tillfället. Centerkvinnorna ute i flera landsortsförsamlingar brukar ibland står som inbjudare. Men detta faller inte alla i smaken och det finns präster som gör karriär i Frimodig kyrka som inte har ett gott öga för centerkvinnor så det gnys lite då och då ute i församlingarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar