tisdag 23 mars 2010

Kyrkkaffe med eftersmak

Dag Sandahl ryker ut till undsättning på sin blogg som fd yrkesmilitär lägger han sig i skyttegraven och försvar OAS rörelsens inspiratör Berit Simonsson medverkan vid ett kyrkkaffe i samband med Frimodig kyrka hade ett propaganda och valupptakts möte inför framtiden efter gudstjänsten i S:t Hans församling i Linköping.


Om detta var en uträknad gruppering är oklart att prästen Niklas Lüning efter gudstjänst inbjudit kyrkobesökarna till kyrkkaffe och vid detta kyrkkaffe har Berit Simonsson blivit inbjuden och tala om Andens eld. Går det förvisso hävda att tilltaget "att ge teologisk påfyllning under 30 minuter måste självfalle vara helt klandervärt" om det nu i så fall inte kostade något.

Men kanske kostade det skjortan istället och Frimodigkyrka fick gratis medverkan vid sitt eftermöte istället. Då det i normala fall kostar för ett fristående engagemang att låta BS inspirera församlingsmedlemmar t.e.x som vid detta kyrkkaffe deltagarna. 5000:– exkl moms. Resekostnader tillkommer enl. taxa från OAS rörelsen. Sen kan det visserligen vara så att BS ställde upp gratis då ändamålet helga medel och då är alla medel tillåtna.

Sen om det är falsk varudeklaration mår väl vara upp till betraktaren och de som hävda motsatsen lär hävda detta.Sandahl hävda nämligen att "Då ler nog Berit vänligt mot kamraterna i synd och nåd och vill det sig riktigt illa kan kyrkobesökarna fatta att denna kompetenta föreläsare faktiskt också i sin kyrkopolitiska gärning hör hemma i Frimodig kyrka". Det skulle vara intressant om Sandahl som präst i svenska kyrkan öppnade sin breda famn om andra nomineringsgrupper knacka på hos honom i hans kyrka. När det gäller FK så är det öppna famnen som gäller. Sverige Demokraterna och Frimodigkyrka har gemensamma grundsyner på kyrkomöte har jag hört så vem vet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar