tisdag 4 maj 2010

Antalet familjer som reser på semester under skolterminerna ökar

Ett växande problem är att föräldrarna inte accepterar avslag på barnens ledighetsansökan, visar en rapport från Skolverket.
– Vissa föräldrar blir riktigt arga och menar på att barnen når ju ändå målen, vilket det flesta också gör. Men här handlar det ju också om en lika behandling och synen på skolan. Det är inte så att de som är väldigt duktiga i skolan har rätt till mer ledighet än dem som behöver extra stöd. Jag ser det här med att inte vara ledig mellan loven som ett skolkförebyggande arbete också.

Undra hur många av dessa föräldrar som medvetet låter sina barn skolka från skolan samtidigt skriker sig hesa över att andra elever skolka från skolan och kräver andra åtgärder?
Skidsemester i fjällen när stugan kostar halva priset mot högsäsong är kanske skäl nog eller att det är biligare att semestra i utlandet i slutet på augusti när skolan börjar och eleven inte kommer till inskrivning. Eller att föräldrar med utländskt ursprung är kvar nere i sina hemländer med sina barn lär också vara ett problem inom skolvärlden.

Många av dessa barn når kanske målen också men handlar det inte lite att föregå med gott exempel från föräldrarnas sida att följa de föreskrifter som de egentligen tycker andra skall följa men själva tycker sig kunna göra avsteg ifrån då ändamålet helga medel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar