Mål. T/R: Adam Wensell 2, Henrik Svensson
Mål UGoIF Sebastian Andersson, Christoffer Karlsson
Avslut 23 – 20 (11-9)
Hörnor 6 – 2 (4-0)

Nog märktes det att det var derby och högrisk match. Ovanligt mycket publik kom till Torulund enligt utsago av en från ledarstaben i T/R. Fler hade det kunnat bli, men vädergudarna i Torup gjorde sig påmind och regn fram till matchstart skrämde bort nog en hel del supporter. Trott detta kom det påfallande många supporters också från Unnaryd. Vilket överraskade kioskpersonalen som endast hade laddat upp med 6 kannor kaffe till halvtidsvila vilket resulterade i att kaffet var slut. Så det blev en ”Bullens” istället. Inget fel på korven men korvbröd som fnöske och senap något hokus pokus blandning som inte tilltalade mig i alla fall.

Högriskmatch Av hävd vid derby matcher dök även polisen upp men i ogjort väder som vanligt blev det en pratstund med några i publiken istället och de fick ge sig ut på andra uppdrag. Däremot gick det hett till under matchen där det small rejält i närkamperna stundtals trodde man T/P skulle rida på ryggen eller hoppa groda över Unnarydsspelarna för att inte tala om alla knuffar. Domaren var förvisso uppmärksam men silade mygg och svalde kameler när Jalle helt rätt försökte glidtackla mer saxade fick gult kort satte domare skygglapparna på sig i situationen senare när T/R spelar gör nästan likadant och om Stefan på lagbänken hållit sig lugn så var det blixt och dunder och stor risk för utvisning förelåg nog en stund.

Ibland publiken finns det alltid domare som vet bättre och även om huvuddomaren blåser av spelet i 30 min när Rickard Hjelmqvist ligger utslagen efter en höjdduell i eget målområde med okbenet troligen avslaget tilldömer T/R hörna istället övergår mitt förstånd.
Sen resultera hörnan i ett snyggt mål av T/R kanske gör mig ännu mer uppretad.

Domaren lyckades sen även i 85 min fixa en frispark till T/R ca 10 m från straffområdet utan att någon av den mångfaldiga publiken kunde räkna ut varför. Frisparken läggs perfekt in i Unnaryd målområde där påpassigt en fot styr in bollen.
Självklart vän av ordning kan tyckas jag är en dålig förlorare. Svar NEJ T/P vann rättvisst sett till antal avslut och målchanser. Om båda lagen lyckades skapa nästan lika många avslut. Så var det T/R som skapade arbete för målvakten flest gånger, David var som en vägg eller så var det ett ben eller en hand i vägen och när detta inte räckte fick han ligga som en rem i luften och rädda.
Dessutom en och annan tjurrusning krävdes också för att hålla matchen vid liv.
Visst Dé våra skapade också avslut ofta lyckades man använda T/ spelarna som rundningsmärken, men sen blev skotten ofta tama och det saknas lödd i dojan och placeringsförmåga när det gäller.

Matchinledningen blev mest en bölande spel där det gick ut på att känna på varandra. T/R skapar 2 rejäla målchanser i 14 och 17 minuten blev det som en kalldusch för dom när Unnaryd genom Christoffer Karlsson tar ledningen med 1 – 0 pass Jalle från egen planhalva. Några minuter senare passar Jalle en fin boll till Niklas Larsson men chanser rinner utanför.
1 – 1 situationen läs ovan annars snygg hörna och nättingen helt enligt instruktionsboken. T/R har sen chans att ta ledningen i 43 min men David är vaken och 2 minuter senare ställer David själv till det men rädda upp situationen och får bollusligen att rulla utanför till hörna.

Andra halvlek
Knappt hinner matchen börjar förrän T/R tar ledningen med 2 – 1 ett kanonskott halvvägs in på Dé våras planhalva överraskar David som kastar sig som en Panter men förgäves. Dé våra får sen en replik chans men trycket i skotte är inte av samma kaliber.
T/R har de första 10 minuterna i denna halvlek 6 avslut på mål varav den i 55 min kanske fick hos i publiken att få skrämselhicka när en T/R spelare blir fri med David som lyckas med alla konsten regler få upp en hand och rädda.
Andra kvarten i andra halvlek Dé våra tar sig i kragen och lyfter upp spelet och sätter press och jämna ut spelet får Erik en fin chans med endast målvakt som hindra från att kvittera, troligen kom chansen lite plötsligt då det blev en snedträff istället utanför.
Niklas Norén lägger en kanonfrispark från egen planhalva i 67 min som landa i målområdet hos T/R som kunde rönt ett bättre öde om inte målvakten varit på alerten.
Unnaryd får som först i 73 min sin första hörna i matchen. Sista kvarten öka takten höll på att straffa sig bakåt omgående men David är vaken och rusa nästan upp till mittlinjen och avvärjer och pressen sen resultera i kvittering till 2 – 2 i 77 min av Sebastian Andersson.
Inget av lagen slår nu av på takten utan det är seger som gäller märks ute på planen 3 – 2 även om situationen var konstig var det T/R som skapar flest rejäla måltillfällen
Ett par frilägen för båda lagen i slutminuterna räddas av vilt kämpande spelare och målvakter och räckte inte detta till så var ribban i vägen en gång.

Summa samarium. Hjärtat säger en sak verkligenheten en annan. T/R en pigg nykomling som lär inte blanda sig i toppstriden men fixa kontrakt gör de.
Dé våra ja det märks de tappat två spjutspetsar, nya finns men har inte blommat ut ännu. Det gäller att inte dra på sig massa gula kort och avstängningar framleddes och framförallt friska spelare att tillgå. Annars kan farhågor besannas. Men det återstår 18 omgångar kvar att spela så varför måla honom på väggen alla redan.