tisdag 11 maj 2010

Inbördeskriget i svenska kyrkan

Det pågår ett inbördeskrig i svenska kyrkan och detta förnekas trotts det avslöjas flera gånger fortgår det år ut och år in.

I markbladet v 18 finns en insändare "kristna konkurrenter" skriven av en "Blivande ateist" med andledning av en annons från Kyrkliga förbundet.som inbjödtill en samling i Öxabäck.
Den minnesgode kommer nog ihåg förra gången som Öxabäck församling figurerade i inbördeskriget i svenska kyrkan radioprogrammet Kaliber granskade den konservativa rörelsen inom Svenska kyrkan.

Nog för det ligger en hel del sanning i insändaren även om skribenten har blandat ihop organisationer så skriver ”Blivande ateist” om ett kamouflerat möte i Öxabäck församlingshem den 24 april anordnat av Kyrkliga Förbundets lokalavdelning (KFL) i Mark Att mötet andades Missionsprovinsen anda och att det går lätt att finna kopplingar mellan Kyrkliga Förbundet (KF), Församlingsfakulteten (FF) Missionsprovinsen(MP och Lutherstiftelsen (LS)

Det blir sk. västgötaklimax när Pekka Heikkinen (PH) leder gudstjänsten, han har varit verksam i Öxabäck som präst. Och var med att bilda MP, dessutom ledamot av MP provinskonventet. I april 2004 avslöjades det att kollekter i Öxabäck församling mfl, upptogs i kyrkan till LS och deras prästkassa som utbilda och ger lönebidrag till präster ej vigda i svenska kyrkan p.g.a. sitt kvinnoprästmotstånd. Även KF har en prästkassa som finansierar utbildning och lönebidrag till präster i MP och KF gudstjänstgemenskaper som i sin tur får/fått sin utbildning på FF i Gbg. Johannes Hellberg är rektor vilket även Imberg varit som nämns i insändaren. Samarbetet mellan FF och KF, tillsammans bedriver de olika kurser via. Bibelskolan och Lärljungaskolan där bl.a. Andreas Eklund, Johannes Hellberg, Katrina Imberg, Bengt Birgersson, Roland Gustafsson, m.fl. medverkar. KF har ingen biskop Roland Gustavsson är dock nyligen vald till biskop i MP

KF ingår i en paraplyorganisation utanför svenska kyrkan insyn men med fullt insyn i den. I Gbg stift finns en allians mellan präster och ledamöter i församlingarna som har kopplingar till Peter Isaac Beens stiftelse (som driver FF) och styrelsen för LS och KF som under de senaste 50 åren har varit omskrivna för konflikter och debatter om kvinnoprästfrågan

KF, LS och MP har inga egna gudstjänstgemenskaper lokalt, ett visst samarbete finns med Arken i Borås som i sin tur har kontakt med MP. Gästpredikanter är både PH och ordf. i KFL avd Ingemar Svenungsson. PH gästpredikar även i LS och MP gudstjänster i Gbgs området, Norra Bohuslän och Dalsland. Deras medlemmar och sympatisörer finns i våra församlingar dels som präster men även som kyrkoråds ledamöter. Via Frimodig kyrka har de fått en plattform att stå på. Att förhindra uthyrning till KF går inte. Det råder yttrande och mötesfrihet i vårt land där kyrkan ingår och inte ens Sverige Demokraterna går att hindra för att hålla en kyrklig appell kring ”Färdernas Kyrka” som finns representerad på kyrkomötet.

Så visst ”Blivande ateist” anknytningarna mellan KF och MP mfl har åter avslöjat inbördeskriget i svenska kyrkan pågår fortvarande i Öxabäck och även i andra församlingar där KF präster och medlemmar återfinns uppträder de i Gbg stift som siamesiska tvillingar. I visa församlingar har de frimodiga tagit över och övriga förväntas betala deras församling/gudstjänstverksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar