onsdag 16 maj 2012

"­etniskt födda svenskar"

Reinfeldts användning av ­begreppet ”etniska svenskar” låter som han lånar argument från Sverige­demokraterna eller så har har Fredrik Reinfeldt satt fingret på ett viktigt problem. Eller också har han uttryckt sig så fördomsfullt att bara Sverige­demokraternas Jimmie Åkesson applåderar.

Visst har Reinfeldt rätt i sifferstatistiken men denna är inte ny. Detta fanns dokumenterat långt tidigare och LO skriver om detta alla redan i en rapport LO - Integration 2004.

Jimmy Åkesson har använt sig av dessa uppgifter och blivit en käpphäst i flera debatter och Reinfeldt har läxat upp Åkesson för hans dåliga debattargument och att skilja ut grupper Då alla inkl. Reinfeldt mer eller mindre varit parlamentariskt överens att se helheten inte skilja ut grupper mer än att konstatera att gruppen utlandsfödda är fler och åtgärdsprogram har kommit och gått utan att något radikalt inträffat.

Plötsligt börjar Reinfeldt inse att han och alliansen misslyckats att lösa massarbetslösheten gäller det att rädda sin heder och plocka fram argument och därmed Reinfeldt legaliserat han uttrycket "etnisk svensk" det som tidigare endast Åkesson använt sig av men då var det inte passerligt enl. Reinfeldt.
Kommande val 2014 kan bli ett val där arbete för alla blir slagträet måste "Nya arbetarpartiet också visa sin politik och Reinfeldt och alliansen brukar hävda “Vi har den bästa politiken” och OM något skulle vara fel – så är det oppositionens fel”.
"Etniska svenskar" detta talesätt och om andra etniska härkomst kommer nu att legaliseras inom alla kretsar och frågan är var blir nästa steg i jakten på problem inom samhället som alliansen skall ta tag i med hårdhandskarna.

Alliansen slogan om att arbete skall löna sig och arbete ger frihet är ett sätt att skapa livsrum dels för den etniska majoriteten och kommer de att kartlägga minoriteten men som tillhör majoriteten i gruppen massarbetslösheten, då nu Reinfeldt gett uttryck och gett Åkesson rätt i sakfrågan. Känns det lite som historiska vingslag åter hörs i detta land och som propagandaministern på 30 - 40 talet sa om etniska befolkningen behöver livsrum. kan tyckas vara svunnen tidsepok brukar historien upprepas då och då vi får bara hoppas vi lärt oss något av historien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar