fredag 18 maj 2012

Idealsamhället om vi inte ser skogen för alla träd

Nu är dock inte samhällsstrukturen sådan och detta är BT ledaren nog medveten om, men i en moderat borgliga anda väljer de att gallra i slyn i tron att om vi tar löven så syns inte träden lika mycket.

Osökt verkar det som allt det där mittemellan är något som skall vara självfinansierat. Då skatter är något som skall finansiera skolor och infrastrukturen framställs skatter och avgifter något katten släpat in i farstun

Fast å andra sidan är det kanske bra att vi under senaste veckan fått bekräftat via statsministern de etniska skillnaden ibland våra medborgare vårt samhälle och det legaliserats att vi skall mätta etniskt ursprung och se samhällsproblemet från denna synvinkeln istället. kanske vi skall se detta som en skänk från ovan tar alliansen strid med Sverigedemokraterna som framställs som några som tummat på sanningen och gjort statistik till en lögn förbannad lögn och statistik där de hittar argument till sitt synsätt. Vänder och vrider förvisso även alliansen på sin statistisk. Kanske det politiska samhällsklimatet blir mer klarsynt i framtiden ändå.

Bättre skolundervisning har efterlyst i många år av etniska svenska långt tidigare än den snabbt utrikesfödda kom hit. Men de etniska svenskarna som inte klarade kraven kunde efter folkskola utföra mindre kvalificerade jobb och sen via förtagen utbildas till bättre anställningar. Idag är samhällsbilden annorlunda och med största sannolikhet är etnisk svenska en mindre grupp än utlandsfödda och första generationens nysvenska som har större behov av bättre svenskundervisning finns de mindre okvalificerade jobb och företagen ser inte som sin skyldighet att utbilda upp sin personal då lojaliteten blivit en egoistiskt där lönen och hur mycket som blir kvar är drivkraften för att få en meningsfylld sysselsättning i arbete och fritid. Då kanske gräset blir grönare och träden blir massaved av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar