tisdag 15 maj 2012

Skillnad på “folk o fä” och en "lögn, förbannad lögn och statistik"

Det är skillnad på “folk o fä” och det är skillnad på “skit o pannkaka” och nu är det skillnad på svensk o svenskar annars verkar det inte vara skillnad på svensk och svensk i andra sammanhang.

Statsminister Fredrik Reinfeldt försvarstal blir mer och mer absurd när han hävda i andra sammanhang är en lögn och skall förklara lögnen med en annan lögn. Då blir en lögn, förbannad lögn och statistik tvingas beskriva ett samhällsproblem som han hävda “Vi har den bästa politiken” och OM något skulle vara fel – så är det oppositionens fel”.

Fast å andra sidan kanske är det en flört till Sverigedemokraterna som hävda att vi har för många icke etniska svenskar och något måste vi göra åt detta. 2006 var arbetslösheten bland inrikesfödda 25—54 år 3,3 procent sista kvartalet. Motsvarande siffra första kvartalet 2012 är 3,8 procent. För utrikesfödda var arbetslösheten under 2006 års sista kvartal 11,2 procent och 14,8 procent första kvartalet 2012.
I så fall är Reinfeldt uttalade ett stöd till att Sverigedemokraterna har rätt om en lögn i anda sammahang är detta en lögn, förbannad lögn och statistik. 

På något sätt i det förhistoriskt dunkel känns propaganda minister Goebbels brandtal välbekanta och Alliansen är den enda efterkrigsregering som utsett en Propagandaminister Schlingmann känns det som historiska vindar blåser på nytt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar