onsdag 30 maj 2012

Prestigen match i matchen


Kvartfinalerna i Inter CUP och hur lottningen gått till kan diskuteras, för nog luktar det lite som de valt att sätta ihop matcherna för att skapa lite derby stämning i två av matcherna då det lyser som augustimånen i neon. Eller så har fru fortuna verkligen lokalkännedom.
Om nu lottningen gått rätt till så missade hon att Unnaryd spelar i lägre division och borde haft hemmamach mot Hyltebruk men vi får inte gråta över ”spilld mjölk” Ett kommunderby får ändå se som en ”fjäder i hatten” och nog får vi räkna matchen lite som ett kommunmästerskap och från dessa vet vi att Dé grönvité slagit storebror förr. Tror t.o.m. löpsedel hänger kvar i klubbstugan fortvarande.
Nu protestera kanske någon vän av ordning om storebror mentalitet är felaktig och detta kan vara en sanning med modifikation. Historiskt så tror jag Hyltebruk spelat i högre divisioner fler år än Dé grönvité men efter kommunsammanslagningen har Dé grönvité varit upp i Div. 3 och tror jag inte Hyltebruk varit.

Någon seger skall vi inte ta ut i förskott då jag tror Hyltebruk sitter och gnugga sina händer också att det blivit ett kommunderby fast det hägra nog mer för Dé grönvité att vinna över Hyltebruk när höstsäsongen sätter igång. Kommer nästa fråga blir det A eller B-lagen som möts?
I dagens HP är glädjen stor över att det blir ett stadsderby mellan Halmia – HBK och konstigt nog har Halmia fått hemmastatus fast detta spelar väl ingen roll för de spelar på samma arena så det spelar kanske ingen roll. Kommer avslöjande att ”den som till äventyrs hoppas få se ett tävlingsmöte mellan ärkerivalernas A-lag – vilket inte har skett sedan de allsvenska derbyna 1979 – ser dock ut att bli besviken.

HBK har hittills i årets distriktsmästerskap spelat med sitt U19-lag medan Halmia har mönstrat reservlaget. Båda cheftränarna verkar hålla fast vid de principerna”.
Att storklubbarna brukar ställer upp med reservlag är inte unikt i cuper och handlar det om matcher mot ”lingonlag” ¨är detta ett bevis att de inte tar allvarligt på cuperna och det händer också de åkt ut har de fått stå där med skammen. Sen att skrällen smäller, smäller den inte lika högt och lite av besvikelse för vinnande lag och publik fått vara med om blir det ändå historiskt en ”fjäder i hatten”

Om nu Halmia och HBK resonerat att motståndet i DM matcherna räcker det med att ställa upp med reservlagen må kanske vara upp till de själva men detta bevisar att cupmatcherna ses som träningsmatcher och eventuellt ger någon spelare fler matchtillfällen. Samtidigt sitter SFF och fundera hur vi få mer liv i Sv Cupen och klubbarna efterlyser mer status borde kanske klubbarna se om sin egen roll i sammanhanget.
Vi får väl se vilka spelare de tänker ställer upp med, men nog borde klubbarna se lite mer prestige i denna match och en stadsmatch mellan A lagen bli lite av en folkfest. Spelar klubbarna sen med reservlagen borde HFF inte uppvisa i sitt spelprogram att det handlar om A-lagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar