fredag 26 februari 2010

Alliansens arbetsmarknadspolitik havererat

Det är inte bara den som havererat utan deras politik med det de själva skapat nämligen "UTANFÖRSKAP"
Senaste utspelet med att allians regeringen kräver nu att statliga verk och myndigheter tar emot 65000 praktikanter kan i själva verket vara en god tanke. men egentligen finns det ett behov av arbetstagare i normala fall, varför anställer man inte dessa då idag?
Jo för de har besparingskrav.
Vad skall dessa syssla med ?
Koka kaffe kanske.
Vad händer med den andra hälften 65000 som inte får praktikplats då?
Piska och morot lär det bli som vi kan se på tavlan "Grindslanten" kanske

Orsaken till denna åtgärd verkar vara att deras politiska förslag med något de kallar "Lyftet" som skulle erbjuda 130.000 arbetslösa praktikplatser har havererat visat sig och inte vara något som privata arbetsgivare vill ha. Utan dessa vill ha arbetstagare fullt friska och välutbildad personal som kommer punktligt och prestera 100 % helst mer.
Arbetslösheten ökar och alliansens utförsäkrings politik i ett led att omfördela resurserna till sänkta skatter för de som har mest leder till att ännu fler står utanför arbetsmarknaden. Visar åter på att vi har inte en regering som inte kan arbetsmarknadspolitik i praktiken. Inte konstigt kanske hur många av dagens alliansregerings statsråd har varit ute på golvet i någon större utsträckning utan är födda in i politiken.

Dessa statliga verk som nu skall tvingas till att ta emot. Kommer då t.e.x. Försäkringskassan att först utförsäkra och sen anställa dessa som praktikanter. Skatteverket skall visst tvingas att ta sig an så många som upp till 6.000 praktikanter som kanske skall kolla sig själva att dessa inte jobbar svart

NEJ DET HANDLAR OM ATT PÅ DETTA SÄTT FÖRSÖKA FÅ NER ARBETSLÖSSIFFRORNA OCH UTANFÖRSKAPET OCH SKJUTA ÖVER PROBLEMET TILL NÅGON ANNAN INSTANS DÄR SIFFRORNA INTE SYNS LIKA TYDLIGT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar