lördag 6 februari 2010

Ruggigt spännande omgång

Två matcher som Stjärnorna spelar på resultat Otterbäck - Frillesås 1 - 2 i halvlek ( Flammorna har inte gett upp) och Nässjö - Ale/Surte 1 - 0 i halvlek ( mindre bra)

Matchstart på Arena det är ruggigt spännande båda ger och tar. Bortdömt mål för Stjärnan ( otur ) Ale/Surte reducera 1 - 1 (gött) Gripen tar ledningen genom Mayborn som alla varnat för (aj, aj inte bra) Nässjö tar ledningen 2 - 1 ( tvi, tvi)

Trycket på arenan är enormt av ryssligan som avlöser varandra med giftiga chanser som inte hittar rätt. Spelet böljar och hörnorna avlöser varandra, ruset verkar vara på toppen hos båda lagen. Båda målvakterna får verkligen göra själv för att vara en panter i målet

Otterbäcken kvittera till 2 - 2 (mindre bra) Explodera det plötsligt Nässjö gör 3 - 1 och 4 - 1 under bara en minut ungefär (imponerande tyvärr) Ale/Surte reducera 4 - 2 ( ett hopp tänds)

Första utvisningen för Stjärnorna 5 nervösa minuter där Gripen endast åstadkommer en hörna som Ilkka räddar. Ale/Surte reducera 4 - 3 ( 68 min nu blinka det en lampa dessutom Nässjö en utvisad) Stjärnan trycker på i anfallsvågor, Gripen svarar med kontringar (tycker mig känna igen detta från förra matchen).

Frillesås tar ledningen 2 - 3 i 69 min (livet leker)

Halvlek på arenan 0 - 1 Stjärnorna är med i matchen dessutom får de börja med en spelare mer på isen i andra som blir spännande

Fortvarande speltid kvar på de andra arenorna ca kvarten kvar och nerverna börjar göra nog sig påminna åtminstone i Otterbäcken som får utvisning, men Frillesås är pressade även dom då det blir straff för Otterbäcken SOM DE MISSAR (skadeglädje) I Nässjö haglar utvisningar och nu är goda råd dyra Timeout Ale/Surte betyder tillägg knappt 12 min kvar. Spelet böljar fram och tillbaka. Spänningen och tryck även för Otterbäcken Timeout kvarten kvar och även tillägg där

Nässjö timeout i 84 min ännu mer tillägg ( jag tya inte) Otterbäcken hinner knappt bli fulltagliga förrän en man åker ut på nytt sånt håller inte när man jaga kvittering, dessutom så har Frillesås fått en också. Otterbäcken kvittera 3 - 3 ( vet inte om jag skall gråta eller skratta)

Andra halvlek startar på arenan, 3 minuter kvar uppe i Otterbäcken. 6,5 min tillägg i Nässjö grinigt värre i slutet. Frillesås tar ledningen 3 - 4 i 91,40 min Flammorna gnistrar) och är övertända efteråt och trots en Timeout blev det fullt i snickarboa men en vinst spelar detta ingen roll. Flammorna kämpade och gav inte upp, fortvarande chans att nå åtminstone kvalplatsen vi Stjärnor buga och tackar för hjälpen även är en hjälp där ovan just nu.

Nässjö vinner med samma siffror 4 - 3 mindre bra för Stjärnorna men Gripen jublar väl.

Nu finns det resultat att spela på och det gäller för Stjärnorna att fortsätta att kämpa sig in i matchen. Först fem går det hyfsat, men trotts utvisning är det Gripen som pressar efter 5 min och får dels hörnor och nätrassel efter 53 min 0 - 2 ( nu blir det motvind) Bolluslingen vill inte rulla Stjärnornas väg trycket finns men Gripen kontra hela tiden och då hänger Stjärnorna inte med. Fortvarande disciplinerat på isen det imponerar.

0 - 3 Mayborn på nytt ( nu är det utförsbacke också) Fortvarande så har Stjärnorna inte gett upp men effektiviteten är borta med vinden. Flera lag vet att Stjärnorna är inte att leka med men Gripen spelar defensivt effektivt och kontra effektivt. Det är kvarten kvar Gripen spela tufft och tar sitt straff i snickarboa gäller det att öka takten sista kvarten för Stjärnorna. Då är det Gripen som har greppet hörna och sen straff. 0 - 4 och 10 min kvar nu är det klippbrant framför och det krävs under. Gäller att putsa siffrorna och falla med flaggan i topp. 1 - 4 och 2 - 4 pusta till siffrorna till slut. Besöken i snickarboa för båda lagen verkar vara rutin i alla matcherna denna dag

Förlust, men det fanns nog stundtals stunder där supporters också kunde glädja sig åt spelet. Visserligen var siktet lite dåligt inställt och tillfällen måste utnyttjas gäller det att ladda nytt krut till nästa match mot Tranås.