söndag 21 februari 2010

Motala – Stjärnan 4 - 1 (2 - 1 )

Två lag med stort självförtroende i bagaget efter omgång 19 då Motala utklassade Jönköping borta och Stjärnorna sensationsvann över Boltic hemma.

Motala 5 plats 19 poäng fixa kontrakt vid vinst och för Stjärnorna 8 plats 16 poäng samma poäng som Nässjö 7 plats 16 poäng dessa möter Tranås samtidigt. Tranås på kvalplats 10 med 15 poäng. Det är lite av att vinna eller försvinna ner i kampen om negativt kval där idag Lidköping ligger 9:a på 16 poäng och t.o.m. nedflyttningsspöket finns där i avgrunden finns med Otterbäcken

Till slut blev det match men det satt hårt inne fast det var ute det gällde för våra Stjärnor. Både SMHI och vädergudarna var överens att det inte skulle spelas någon bandy igår lördag. Det som började lite ymnigt blev totalt närmare 60 cm snö hemmavid och enl. rapporter så blev det mer på sina andra håll. Så det blev att sitta hemma och ladda framför tv för spelarna och de som orkade satt väl och tittade på Skidor. Bara detta nu inte visar sig i trötta ben på isen.

Vädergudarna denna dag verkar vara mer med oss alla. Hemmavid ca – 10 oregelbunden himmel men solen tittar fram då och då och mycket lite vind .

15,00 matcherna är igång och följer pest och kolera matchen mellan Tranås – Nässjö samtidigt som matchen Motala – Stjärnan

Lagen följs åt i spelinledningen och mestadels handlar det mest om att spänna musklerna

I Smålansderbyt händer det saker direkt Tranås tar ledning efter 1,24 och det är Tranås som pressar Nässjö

MÅL 0 – 1 för Stjärnorna sig ha mest muskler efter 5,10 Anton Komkov pass Henrik Lindberg.

Motala höjer nu tempo och får ett frislag som nära blir mål på. 9,31 resultatlös hörna Stjärnorna är nere lite för räkning 11,14 Motala skott på mål men där står Illka.
Tändvätska för Stjärnorna som replikera direkt blir dock bara en resultatlös hörna. Stjärnorna är med i matchen på nytt 15,47 Ett frislag 17,23 hörna
Matchen blir nu böljande där Motala skapa hörna på hörna och den sista resultera i mål 1 – 1 målskytt Linus Johansson

Stjärnorna svarar men skapar inget farligt och Motala åstadkommer inte mycket de heller utan det blir ställningskrig, efter 28,35 sitter dock bolluslingen i Stjärnornas nätmaskor men det var offside och bortdömt. Motala är på G 30,43 Motala hörna och 31,27 skott utanför.

I smålandsderby är det grinigt värre och snickarboa är välbesökt alla redan, spelet böljar och det skapas hörnor för båda. 23,43 blir det 2 – 0 för Tranås

I Motala är det återigen ställningskrig fram och tillbaka känslorna börjar svalla och 36 min matchens första utvisning drabbar Motala. Normalt brukar detta ger övertag men inte det är Motala som skapa tillfällen 42,30 skott på mål 43,4 hörna och trots en spelare mindre tar Motala ledningen efter 43,27 av Linus Johansson (mål hörna)

Psykologiskt viktigt mål i slutminuterna för Motala som är bättre, men Stjärnorna bjuder emot men skapar inga farligheter som får publiken att kippa efter andan.

I smålandsderbyt har det varit spel framåt och bakåt och det skapar resultatlösa hörnor på löpande band. Nässjö får en straff i 43 minuten men bränner den.

ASndra halvlek

Lagen hinner inte mer än att känna på varandra förrän Mota ökar sin ledning efter 46,09 3 – 1 Yuri Nikulsin pass Patrik Spångberg.

Olycklig inledning av halvleken för Stjärnorna och det blir ännu värre efter 47,27 4 – 1 åter igen är det Yuri Nikulsin pass August Kindvall
Motala är nu verkligen spelsugna och överlägsna, Stjärnorna verkar vara statister på isen 49,20 Motala hörna som tur resultatlös.

Stjärnorna försöker kämpa emot och kommer in i matchen på nytt får en hörna efter 52,58 men det är allt under 10 min.
Motala möter Stjärnorna högt och pressar motståndarna till fel 60,45 går det ett sus ibland publiken Motala har en bra målchans.

Detta blir en tändvätska för Stjärnorna som skapar ett par fina anfall som tyvärr endast resultera i hörnor 61,09 och 64,40 Ett skott efter 66,09 går tätt utanför. Motala replikera och en Motalapelare blir fasthållen och det är s för första snickarboa besöket för Stjärnan och detta drabbar Henrik Lindberg efter 67,37. dessutom Straff denna bränner dock Linus Johansson

I smålandsderbyt är det samma procedur som i första, spelet böljar och snickarboa är välbesökt Tranås ökar på sin ledning i 70 minuten till 3 – 0

Stjärnan tar nu timeout och detta var nog rejäl ”räfs” från Folkesson för nu blir det fart på skridskorna missar ett friläge efter 73,17 detta får egentligen inte hända om de tänker reducera. 76,25 en snygg målchans för Stjärnan 77,17 får Stjärnan ett frislag på offensiv planhalva och det blir ett kanonskott som dock fastna i muren. Stjärnorna är på G men det vill dock inte resultera i mål. Motala som är pressade skapar det också luckor bakåt hos Stjärnan och ett mycket farligt kontrings tillfälle för Motala bjuds det på.

I smålandsderbyt reducera Nässjö efter 80 minuter 3 – 1 (mål hörna) och trenden i snickarboa håller i sig.

Stjärnan replik direkt i 82 min men nystandet räddas på mållinjen. Nu grina oturen Stjärnorna

Stjärnorna verkar nu var lite tröttkörda, Motala likaså och det blir lite av chansbandy för båda hörna 83,49 Motala, 85,04 Hörna Stjärnan. 85,52 Hörna Motala men båda murarna står intakt.

Direkt på Motala hörnan blir det ånyo straff för Motala men ånyo bränner Motala den denna gång är det Mattias Sjöblom som skjuter i ribban.

I smålandsderbyt har det blivit fart på Nässjö som reducera till 3 – 2 ånyo på (mål hörna) och det är match

Motala svärmar mot slutet av matchen nere hos Stjärnan efter 89,26 en målchans och 90,39 Skott i burgavel av Motala blir det sista av händelse och matchen slutar 4 – 1

I smålandsderbyt har Tranås ökat på sin ledning till 4 – 2 efter 87 minuter därefter blir det grinigt värre hela 5 spelare ut i snickarboa. Matchen är slut 4 – 2 till Tranås

Förlust för våra Stjärnor trotts en match de försökte spela bandy var det Motala som drog det längsta strået. 6 – 6 i hörnor gäller det att utnyttja tillfället vilket Motala gjorde. Disciplinerat till max kan vi kosta på att berömma båda lagen för endast var sin utvisad. Tur i oturen var två missade straffar annars hade siffrorna varit större.

Stjärnan ner på kvalplats tillsammans med Lidköping som spelar mot Jönköping i morgon och möter stjärnorna borta den 24/2. och då gäller det för hemma supporters att ”gå man ur huse” Nässjö 16 p över strecket där även Tranås med vinst placera sig över Nässjö på 17 poäng

Spänningen lär ligga tätt även i omgång 21 och kanske blir det in i kaklet för flera i omgång 22 som gäller.

Ni som inte tror mig utan vill skapa er en egen matchbild

Två matcher återstår att spelas
Klockan 18,00 Boltic – Otterbäcken och Lidköping – Jönköping spelas troligen på måndag kl 19.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar