söndag 14 februari 2010

Klassamhället är ett faktum.

Maud Olofsson i spetsen för alliansregeringen anser att hushållsavdraget skapar jobb – och helgmys

Jo man tackar men en sanning med modifikation tror jag allt

"Tänk dig att komma hem i kväll. Leksakerna är undanplockade. En lätt doft av såpa från de rena golven i vardagsrummet. Den dammiga bokhyllan nästan glänser. I garderoben är den rena tvätten redan instoppad. I stället för dammsugaren finns tid och ork till helgmys".

Ja kanske t.o.m. har pigorna varit och hämtat barnen på dagis och handlat också. Så på sin höjd tog herrskapet själva en sväng ner till bolaget Så det är bara att sätta in vinboxen i kylen för lite svalka. Ta en afterwork grogg/drink och sen hälla upp ett glas vin och slänga sig i tv-soffan och titta på Lets Dance

Jo detta är som på gamla goda tiden då rikemansfolket hade pigor lågavlönade fick städa/plocka upp skiten efter herrskapsfolket.
Maud skryter om att detta "var tidigare var omöjligt är nu verklighet för över 100000 barnfamiljer, äldre och alla andra som uppskattar att få hjälp i hemmet". Detta var inte omöjligt, det var bara så att herrskapsfolket betalade svarta löner fast detta förnekade de öppet men såg sin chans att legalisera detta på alla medborgares bekostnad. Dessutom så har detta gått ut över kommunernas skatteintäkter så nu har dessa inte råd med äldreomsorg och hemvårdskostnader. Utan detta skall äldre själva skaffa sig via hushållsnäratjänster. Undra om gamla fru Svea har råd som har endast grundpension och bostadstillägg har råd med att anställa städhjälp.

Enligt de senaste rönen var det 92.000 personer utnyttjade reduktionen Bland dessa var det 7 % som tjänade över en halv miljon kr i årsinkomst. dessa hade nog slitet i anletets svett för brödfödan men bland dem som tjänade under 200.000 kr hade bara sex promille utnyttjat den. Varför Jo de har inte råd för de är pigorna som städa upp skiten för herrskapet kanske.

Visst har det skapat arbetstillfällen för städbolag framförallt och det har samtidigt försvunnit offentlighetsanställda som kommunerna tvingast avskeda har arbetslösheten totalt inte minskat utan ökat, men detta skylls ju självklart på finanskrisen som knappast herrskapsfolket märkt av ändå.

Klassamhället är ett faktum. Det är inga låginkomsttagare som har råd och definitivt inte äldre och pensionärer som verkligen kanske behövde få hjälp. Istället så skall herrskapsfolket med höga inkomster få mer i sina plånböcker. Lägre skatt och subventionerade via skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Den totala skattereduktionen för köp av hushållsnära tjänster var 440 miljoner kr 2008
Systemet lär också permanentas då det blivit en tjänst som allt fler medelklass socialdemokrater också ser sin chans att utnyttja om tillfälle gives. Ord som jämlikhet, solidaritet tror jag snart inte ens partitoppen inom socialdemokraterna vet vad dessa stod för lägre. Striden om vilka som är arbetarpartier, nya arbetarpartiet och gamla arbetarpartiet verkar mer vara ett spel för gallerit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar