lördag 27 februari 2010

Stjärnan åkte ur bandyallsvenskan

Stjärnan åkte ur bandyallsvenskan med minsta möjliga marginal Smålands Jerusalem Stjärnans Golgata

Sannolikheten att det skulle inträffa var nästan osannolikt, men det blev lite som det stod i den heliga skriften. Stjärnan blev korsfäst och Pontus Pilatus tvådde sina händer.

Om huvudstyrelsen ordförande i IF Stjärnan utlyser allmän sorgedag är oklart. Hörde på radion på vägen hem att i Ryssland tänker presidenten ställa in resan till Canada fast det är de som är värd för kommande OS, hörs ropen istället att giljotinen sätt upp på röda torget när OS deltagarna kommer hem. Detta får en osökt tankarna till om det skulle kunna inträffa utanför Konsum i Påskallavik när stjärnorna kommer hem.
Nej allvarligt talat sådana supporters är inte äkta Stars. Besvikelsen var total efter matchen när slutsignalen blåstes och någon fick ett SMS som förtäljde att Otterbäcken vunnit med 8 – 7.

Ödesdag för Stjärnan

Nytt kontrakt, kval eller nedflyttning - allt kan hända. Förutsättningarna visste alla om och det var ett taggat gäng jag träffade på när jag anlände till Råstorp IP innan matchen för att framföra mitt tack för underhållningen i de tidigare matcherna. Var det så pass taggat att Folkesson undanber sig uppvaktningen. Nu löste detta sig ändå. Vi kan bara hoppas att det åtminstone blir vinst där istället som tröst i all bedrövelsen.
Jönköping är inte bortskämda med publik kunde jag snabbt konstatera och de förväntade Star supporterna syntes inte till var det tämligen ensamt på läktaren när matchen började. Där det var Jönköping som stod för spelet i matchinledningen. Ilkka gör en paradräddning efter 2,5 min kändes det lugnt och när 1 –0 målet av Vladimir sitter efter ca 12 min. Blev jag uppmärksammad att ett gäng supporters anlänt också lite försenade. Fler var på väg, men stjärnans lilla kråka skulle ut och åka och en slank det hit och en slant det dit blev det ett besök i dikeskanten och huvudstyrkan av supporters var något sena.

Nu hördes trumman och hejaropen titt som tätt om detta stundtals får stjärnorna att tända till kunde behövas då det är Jönköping som skapar målchanserna. Främst via lyrbollar medan Stjärnan främst skall spela sig fram till avslut. Två olyckliga utvisningar bäddar för kvittering replikera Stjärnan och får straff men bränner den och man kostar på sig att bränna fler och detta kanske ett tecken i skyn att sätter man inte straffar vinner man inga matcher. Utnyttjar man dessutom inte hörnorna ja då kanske resultatet blir vad det blev.
Stjärnorna tar åter ledningen 1 – 2 Vladimer på nytt och resultatet står sig halvtiden ut får Stjärnan dessutom två mål bortdömda. På supporterläktaren är det upprorsstämning men i paus har jag ett samtal med 4: domaren om bedömningen och kanske måste jag köpa den. Domarens avvaktar först avblåsning men när spelare ligger på isen skall det blåsas och detta ser innan bollen är i mål. Andra avblåsningen skall berott på att spelare rusat förtidigt skall det bortdömas. Nu är det Pontus Pilatus som dömer inte vi domare utanför så han tvådde deras händer.
Så länge Stjärnan har oavgjort eller leder så är det kvalplatsen som gäller oavsett vad som sker mellan Lidköping – Otterbäcken och Otterbäcken har verkligen vaknat fem i tolv. Sen att bara våga kalkylera med kontrakt, när hoppet att Frillesås skulle överraska var tämligen små. Samtidigt gällde det att Motala gör sitt mot Nässjö.

Andra halvlek blir spelmässigt lik den första det är Stjärnan som spelar finlir framåt och Jönköping lyrbollar och det är också detta som resultera i målprotokollet efterhand då de kommer fram till avslut och dessutom utnyttja hörna till mål både kvittera och tar ledningen börjar paniken sprida sig då rapporterna från Otterbäcken ännu inte nått oss att Lidköping vaknat blir Sigges kvittering till 3 – 3 kunde pulsen gå ner lite och hjärtklappningarna bli lite mer normala.

Sista kvarten öka takten hördes från Stars supporters och trumman mannade på grabbarna på isen. Lite lugn infann sig när Lidköping tagit ledningen Nässjö ligger under kunde vi räkna med en kvalplats. Då bryter ”helvetet” löst Jönköping tar ledningen 4 – 3 , Otterbäcken kvittera 7 - 7, Nässjö kvittera 4 – 4 . Frillesås har vänt underläge och kommit ikapp Tranås 5 – 5 Här öppnar sig läge för kontrakt men då är det en dalande Stjärnan som förvisso kämpa tappert men det vill sig inte bränner de sen dessutom straff i 89 minuten blir det spiken i kistan 92 min 5 – 3 och proppen ur när Otterbäcken gör 8 – 7 i 95 min på Lidköping

Stjärnan åkte ur bandyallsvenskan med minsta möjliga marginal. Lyssna till Urban Sandvall, Stjärnan: ”Såhär vill man inte avsluta karriären”

Det låg slagna stjärnor på isen och några stjärnor försökte visa sin tacksamhet mot oss supporters genom att åka fram och köra en halv våg. Jag förstår det fanns ingen STARS som sken i denna stund.

Det blir div 1 nästa år med lag som troligen Tjust, Skirö-Nävelsjö, Möndal. Målilla, Åby/Tjurreda, BK Jönköping, Frillesås, kanske Sunvära Kareby, Nässjö rent utav eller Otterbäcken. Dessutom finns det risk för at spelare lägger av, brandskattning från konkurrenter men även andra orsaker lär påverka. Ja det återstår att se vad kristallkronan utvisa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar