fredag 26 februari 2010

Maud Olofsson kom ut i verkligheten

Sedan avregleringen av el-marknaden och införandet av dygnsavläsning har elpriset bara gått upp och upp nu tror hon det blir billigare

Enligt näringsminister Maud Olofsson (C) skulle mätaravläsning varje timme göra konsumenter mer medvetna om när elen är dyrast och billigast. Hade Palme levat så kanske han upprepat "att detta hade jag ingen aning om" men att vi har ett statsråd som tror vi konsumenter är så dåligt prismedvetna och icke räknekunniga fortvarande och att Maud tycker vi skall vrida på dygnet och vara uppe dygnet runt med hushållsnära tjänster övergår mittförstånd snart.

Att vårt elpris är högt detta har vi lärt oss och det är staten som tjänar mest på detta då elskatter och moms påläggs sist och sen plocka de hem vinsten från elbolaget som grädde på moset.
Nu skall medborgarna vara uppe på nätterna och nere i tvättstugan och tvätta för då är det biligare el. Ja det fortsätter att vi har rörligt pris och detta anser väl Maud vi skall ha för detta ligger ofta högre än ett bundet elpris när det krävs mer energi. Ändamålet helga medel var så säker det finns alltid "en hund begraven" när det gäller Maud Olofsson uttalande

Eller anser Maud att vi skall sätta på maskinen, sen sätt väckarklockan på ringning och sov några timmar sen upp och ta ut tvätten lägg in en ny och upprepa proceduren. Tänk sen om det blir tätt i maskinen/avlopp och översvämning. Kortslutning är faktiskt vanligt i tvättmaskiner, allt för sysselsättningen då får brandkåren sysselsättning även på nätterna när. Vi kan bara hoppas inget händer när vi ligger och sover och vi sparar på el däremot lär vi inte spara på energin som vi behöver på dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar